Finito? Eriks Gondolen har sagts upp. Foto: Nira Rodriguez Molin

Restaurangägaren om Gondolens framtid: "Vi ska tillbaka"

Efter att det stått klart att Eriks Gondolen sägs upp från lokalerna vid Slussen har reaktionerna varit kraftiga. Nu kommenterar fastighetsägaren Atrium Ljungberg och restaurangens ägare framtiden och kommer med lugnande besked.

  • Publicerad 11:58, 25 okt 2019

UPPDATERING, DETTA GÄLLER:

Lallerstedt om missförståndet kring Gondolen

Det var igår som tidningen Mitti var först med att berätta att restaurangen Eriks Gondolen, som öppnade 1935 samtidigt med nya Katarinahissen, blivit uppsagd och behöver lämna inom ett år. Något som väckt starka reaktioner.

Gondolen ska renoveras – måste flytta tillfälligt

Anledningen till uppsägningen är att lokalerna ska byggas om enligt fastighetsägaren Atrium Ljungberg – som dock inte stänger några dörrar för att restaurangen kan komma tillbaka.

"Eriks Gondolen och Atrium Ljungberg har ett gott samarbete och en gemensam ambition att finna bra lösningar för båda parter både i närtid och långsiktigt" skriver Mattias Celinder, Atrium Ljungberg, i ett mejl till StockholmDirekt och fortsätter:

"Vi måste under en period flytta restaurangen för att genomföra nödvändig renovering av fastigheten. Vi hoppas så klart att Gondolen kan återuppta sin verksamhet då arbete är färdigt".

Dras till hyresnämnden: "Praxis"

Gondolen har vänt sig till hyresnämnden och vill att nämnden förlänger hyrestiden och sätter en rimlig ekonomisk kompensation. Praxis och formalia innan man har fått till en helhetslösning, enligt Atrium Ljungberg.

Något som restaurangens ägare Anna Lallerstedt instämmer i när hon kommenterar uppmärksammade uppsägningen och ärendet i Hyresnämnden, vilket Svt var först att rapportera. Och hon ger lugnande besked till alla vurmare av restaurangen.

– Det är praxis. Det är klart att det är läskigt att flytta men vi har en jättebra relation och det här kommer att lösas på bästa sätt, säger hon till Svt.

– I januari 2021 måste vi evakuera lokalerna. Men vi kommer att flytta tillbaka efter renoveringen, säger Anna Lallerstedt, till Svt.

Atrium Ljungberg kan i dagsläget inte ge någon tidsprognos för när ombyggnationen kommer att vara klar.

Stämmer staden

Restaurangen har även stämt Stockholm stad på 42, 6 miljoner kronor som kompensation för den ekonomiska skada som de anser att Slussen-bygget har inneburit.