Säljs. Adelsölokalen där det tidigare låg en pizzeria finns ute till försäljning. Foto: Tommy Andersson

Restauranglokal på Adelsö till salu

Lokalen där Pizzeria Duvan verkade har stått tom sedan i somras. Nu finns den ute till försäljning. – Jag hoppas att det kommer Adelsöborna till gagn, säger Tommy Andersson, fastighetsmäklare.

  • Publicerad 09:36, 4 dec 2019

Det vore kul om någon kreativ tog över.

De senaste tre åren har Pizzeria Duvan haft sin verksamhet i restauranglokalen i närheten av färjeläget på Adelsö. Den verksamheten upphörde i början av augusti och sedan dess har lokalenstått utan hyresgäst.

Nyligen lades den drygt 240 kvadratmeter stora lokalen med en tillhörande tomtyta på drygt 4 800 kvadratmeter ut till försäljning.

När den här tidningen lämnades till tryck hade ännu inget köp gjorts, men fastighetsmäklaren Tommy Andersson har en förhoppning om att en affär ska kunna vara genomförd framåt årsskiftet.

– En del intresserade har hört av sig, säger han.

Även innan pizzerian slog upp dörrarna bedrevs restaurangverksamhet i lokalen, men även annat är möjligt, enligt Tommy Andersson.

– Den är anpassad för restaurang och är lämplig för det. Men det står ett H i detaljplanen vilket innebär att det även finns möjlighet att bedriva även annan typ av handel där, säger han.

Inga särskilda krav

Ägaren Nils Olof Nilsson har inga särskilda krav på framtida ägare, men hoppas även han att det blir någon som kan gynna Adelsö och invånarnas sociala liv.

– Det vore kul om någon kreativ tog över. Det finns många äldre på ön, så man skulle kunna ha bingo, någon annan underhållning eller mindre restaurang. Det tror jag är något som öborna skulle uppskatta, säger han.

Lokalbyten

I år har flera verksamheter flyttat i kommunen. Bland annat Colorama bytte Träkvista torg mot nybygge vid Träkvista IP. I Ekerö centrum flyttade restaurangen Poké burger in där inredningsbutiken Kingswood legat. Dessutom flyttade Djurknuten in där klädbutiken Ridderheims legat. Även andra verksamheter har bytt lokaler.

Vad kan du om sportlovet?

Nyheter Quiz. Testa dina kunskaper om lediga veckan Mälaren ligger öppen, snödroppar blommar och åkrarna lyser i olika nyanser av grönt och brunt. Men skenet bedrar – det är fortfarande februari och sportlovet är här. Det första du ska göra? Utmana...lördag 22/2 7:30

Guldregn över Bromma gymnasium i företagartävling

Nyheter Vann sju av tio kategorier I veckan korades Stockholms bästa UF-företag, som nu går vidare till SM. Bromma gymnasium kammade hem sju av tio guld, bland annat i kategorin Årets UF-företag, på den första tävlingsdagen.fredag 21/2 11:09

Planen: Bostäder vid Lövhagens fält

Nyheter Delade meningar bland grannarna Ett nytt bostadsområde planeras på fält vid Lövhagen i Stenhamra. En detaljplan beräknas vara klar först 2028, men denna vecka klubbades första steget.torsdag 20/2 11:52