"Stadsdelens resursteam är aktiverat och vi har folk på plats i Råcksta ifall någon har frågor eller behöver prata", säger Bo Arkelsten (M), ordförande i Hässelby-Vällingby stadsdelsnämnd. Foto: Mikael Andersson/Eva Malmsten Nordell

Resursteam på plats i Råcksta för att stötta boende

Efter dödsskjutningen av en 18-årig kvinna i Råcksta i natt, har personal från stadsdelsförvaltningens resursteam skickats till platsen för att stötta boende som vill prata om händelsen.

  • Publicerad 14:56, 28 aug 2019

Det som hänt är en oerhörd tragedi

En 18-årig kvinna sköts natten till onsdagen till döds i en bostad på Multrågatan i Råcksta. På onsdagsmorgonen hade grannar samlats vid platsen för att mötas i sorgen.

Boende: Otäckt när våldet kryper så nära inpå

Under dagen har även personal från stadsdelsförvaltningen skickats till platsen.

– Det är fruktanvärt tragiskt och hemskt att detta har drabbat vår stadsdel igen. Vi har två personer från resursteamet på plats, där flera yrkeskategorier ingår, bland annat från socialtjänsten. De finns där för folk som känner att de behöver prata om det som hänt. Vi kommer att vara på plats hela dagen och kvällen om det behövs, säger Denise Melin, stadsdelsdirektör i Hässelby-Vällingby.

Kyrkan öppen

Beslutet att vara tillgängliga i Råcksta har fattats i samråd med polisen, säger stadsdelsnämndens ordförande Bo Arkelsten (M).

– Enligt de uppgifter vi har fått så bodde inte den unga kvinnan i stadsdelen, i så fall hade det kanske funnits familj här som behövde hjälp. Men det som hänt är en oerhörd tragedi och det är viktigt att vår personal är tillgänglig. De har västar på sig så man ser dem på plats i Råcksta. Den som vill kan också kontakta resursteamet på telefon (se faktaruta), säger Bo Arkelsten.

Även Sankt Tomas kyrka i Vällingby centrum är redo att ta emot personer som behöver prata om händelsen, enligt Bo Arkelsten. Det går i så fall bra att kontakta församlingen för att boka en tid med en präst eller en diakon.

Kvinna död efter skjutning i Råcksta

Vill du ha stöd?

Personal från stadsdelens resursteam finns på plats under dagen på Multrågatan i Råcksta. De bär västar för att lätt kännas igen.

Den som vill kan även kontakta resursteamet via stadsdelens växel: 08-508 04 000.

Sankt Tomas kyrka i Vällingby centrum är också redo att ta emot personer som behöver stöd. Ring församlingen: 08-445 85 00