Val. Adam Reuterskiöld (M) tycker inte att Liberalerna lever upp till sina vallöften som ett borgerligt parti. Foto: Daniel Cannervik

Reuterskiöld överraskad av Liberalernas besked

Ett oväntat vägval. Så känner kommunalrådet Adam Reuterskiöld (M) efter Liberalernas besked. – Är man ett borgerligt parti bör man föra borgerliga värderingar, säger han.

  • Publicerad 12:20, 17 okt 2018

Liberalerna väljer att skapa en situation med två minoritetsblock.

Han har känt till utvecklingen efter den senaste tidens politiska samtal, men att Liberalerna väljer att inleda samarbete för ett nytt styre med S, MP och Ö var inte den väg Adam Reuterskiöld trodde att partiet skulle gå.

– Det som är förvånande är att man uppenbarligen inte väljer de bästa möjligheterna för att få igenom sin politik eftersom de aktivt väljer att sätta sig i en minoritet. Liberalerna väljer att skapa en situation med två minoritetsblock med Sverigedemokraterna emellan i stället för att föra en borgerlig politik i majoritet och få igenom sina beslut, säger han.

►LÄS ÄVEN: Blocköverskridande koalition satsar på maktskifte i kommunen

Mandatmässigt hade Ekeröalliansen och Sverigedemokraterna fått majoritet, men något samarbete med SD blir det inte.

– Vi för den politik som vi tror är för Ekerös bästa. De som vill rösta på den får göra det. Vi har inga förhandlingar eller samarbeten med Sverigedemokraterna, säger han.

Har alliansen något motdrag?

– Vi får se hur man röstar och pröva det i kommunfullmäktige. Vi för den politik vi tror är bäst för Ekerö. I det här fallet har Liberalerna valt en vänstersväng och gör dessutom Sverigedemokraterna till en aktiv vågmästarroll. Det behöver inte Ekerö.

Hur ser din politiska framtid ut om det blir maktskifte?

– Jag sitter inte på ett personligt mandat utan är representant för Moderaterna. Så länge de har förtroende för mig och jag ser att jag kan tillföra Moderaterna och vår politik något så fortsätter vi, säger Adam Reuterskiöld.

Ekerösonen Leufvenius till Karlskrona

Sport Hugo Leufvenius, 20, flyttar hem till Sverige efter två säsonger i Kanada.lördag 20/4 1:15

Trafikverket stäms på rekordsumma av italienskt företag

Nyheter Krävs på drygt 830 miljoner kronor: ”Det största skadeståndskrav vi någonsin fått” Trafikverket beslutade tidigare att bryta ett kontrakt med ett italienskt företag som arbetade med Förbifart Stockholm, som svarar med en stämningsansökan. Nu ska tvisten avgöras i italiensk domstol.torsdag 18/4 9:02