Val. Adam Reuterskiöld (M) tycker inte att Liberalerna lever upp till sina vallöften som ett borgerligt parti. Foto: Daniel Cannervik

Reuterskiöld överraskad av Liberalernas besked

Ett oväntat vägval. Så känner kommunalrådet Adam Reuterskiöld (M) efter Liberalernas besked. – Är man ett borgerligt parti bör man föra borgerliga värderingar, säger han.

  • Publicerad 12:20, 17 okt 2018

Liberalerna väljer att skapa en situation med två minoritetsblock.

Han har känt till utvecklingen efter den senaste tidens politiska samtal, men att Liberalerna väljer att inleda samarbete för ett nytt styre med S, MP och Ö var inte den väg Adam Reuterskiöld trodde att partiet skulle gå.

– Det som är förvånande är att man uppenbarligen inte väljer de bästa möjligheterna för att få igenom sin politik eftersom de aktivt väljer att sätta sig i en minoritet. Liberalerna väljer att skapa en situation med två minoritetsblock med Sverigedemokraterna emellan i stället för att föra en borgerlig politik i majoritet och få igenom sina beslut, säger han.

►LÄS ÄVEN: Blocköverskridande koalition satsar på maktskifte i kommunen

Mandatmässigt hade Ekeröalliansen och Sverigedemokraterna fått majoritet, men något samarbete med SD blir det inte.

– Vi för den politik som vi tror är för Ekerös bästa. De som vill rösta på den får göra det. Vi har inga förhandlingar eller samarbeten med Sverigedemokraterna, säger han.

Har alliansen något motdrag?

– Vi får se hur man röstar och pröva det i kommunfullmäktige. Vi för den politik vi tror är bäst för Ekerö. I det här fallet har Liberalerna valt en vänstersväng och gör dessutom Sverigedemokraterna till en aktiv vågmästarroll. Det behöver inte Ekerö.

Hur ser din politiska framtid ut om det blir maktskifte?

– Jag sitter inte på ett personligt mandat utan är representant för Moderaterna. Så länge de har förtroende för mig och jag ser att jag kan tillföra Moderaterna och vår politik något så fortsätter vi, säger Adam Reuterskiöld.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

KRÖNIKA. Morfar fick leva sin dröm genom mig

Krönika Ett tjugotal mil härifrån fanns tills nyligen en hängiven läsare av den här tidningen. En före detta verkstadsarbetare, fritidspolitiker och tecknare som de senaste åren också var mycket intresserad...fredag 16/11 15:57

Meja, 9, blev mammas räddning

Nyheter Kajsa Ottosson föll nyligen av en häst och tappade medvetandet. Men dottern Meja, 9, agerade iskallt och fattade direkt vad hon behövde göra.fredag 16/11 15:50

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter