En man kräver nu stadsdelen på pengar efter att hans jacka revs upp på en skogspromenad i Sätraskogen. Personen på bilden har inget med händelsen att göra. Foto: Mostphotos

Rev sönder jackan på strandpromenaden – kräver ersättning av stadsdelen

Skogspromenaden i Sätraskogen slutade i besvikelse. En vass stolpe rev upp den dyra märkesjackan och nu kräver söndagsflanören ersättning av stadsdelen.

  • Publicerad 11:58, 19 okt 2017

Det var den 15 oktober som Brommabon tog en promenad med sin familj i Sätraskogen. De går på strandpromenaden mellan Vårberg och Bredäng. Temperaturen är runt 12 grader och vädret soligt.

Mannen har på sig sin märkesjacka i mocka, som han köpt för bara några månader sedan i Österrike. Då var den på rea, ny hade den kostat runt 5000 kronor. Ett klädval han snart kommer att ångra.

När de går över en träbro råkar jackärmen nämligen fastna i en stolpe bredvid bron. Den rivs upp. Nu kräver han att Skärholmens stadsdel ska ersätta självrisken i hans hemförsäkring på 1500 kronor och åtgärda den vassa stolpen.

– Det här är väldigt ovanligt. Vi har haft något enstaka krav tidigare, men då har ansvaret legat på trafikkontoret, säger Sara Heppling Trygg, avdelningschef för stadsutveckling och medborgarservice.

Hur stadsdelen kommer svara på skadeståndskravet är ännu oklart.

– Det är svårt att säga var gränsen går för vårt ansvar. Är det till exempel vårt fel om en gren ramlar och någon snubblar på den? Jag måste prata med vår juridiska avdelning och titta på ett antal andra fall innan jag kan svara på hur vi kommer göra, säger Sara Heppling Trygg.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.