”Revolutionär” musik på ny EP

Enköpingsbandet Daniel Svalling & Måndagsrevolutionen har just släppt sin första EP: Miljonljud. Lördagen den 16 juni intar bandet Hamnmagasinets scen och firar in sin release.

  • Publicerad 09:20, 6 jun 2018

En av låtarna på EP:n är helt nyskriven. Två av dem har Daniel Svalling letat upp ur sin lite äldre repertoar. Låtarna handlar lite om allt möjligt. Det är samhällskritik, kärlek, liv och död till exempel.

I stället är den gemensamma nämnaren på plattan soundet. Det som bara råkade uppstå. Det som blev Daniel Svalling & Måndagsrevolutionen.

– Vi gick upp i min tvåa med våra instrument. Jag hade en tanke om att jag ville ha mycket akustiska och naturliga ljud. Vi hade byggt ett trumset av kartong till exempel, berättar Daniel Svalling.

Men det blev inte så mycket av det akustiska. Både Daniel och gitarristen Albert hade elgitarrer och alla i bandet har lite olika musikalisk bakgrund och preferens. Några är gamla punkare medan en annan har spelat 80-talslåtar i ett coverband.

Slumpartat sound

Det som därefter hände under första gången de spelade tillsammans, detta lite slumpartade sound, kom också att sätta prägel på musiken.

– Vi hade ingen egentlig ambition att spela indie eller indierock eller vad man nu ska kalla oss för men det var det som blev, säger Daniel Svalling.

Bandet har nu funnits i ett år och de har redan hunnit spela på Nalen och Fryshuset i Stockholm. Snart är det dags för Daniel Svalling & Måndagsrevolutionen att inta även Hamnmagasinets scen i Enköping.

– Det ska bli kul för folk kan hänga och socialisera runt musiken. Man kan äta och dricka innan och heja på oss om man nu vill det. Det tycker jag om, säger Daniel Svalling.

Kom ur Sovjetbok

Bandnamnet är likt soundet ett ihopplock. Killarna satt och bläddrade i en bok om Sovjet lade till slut ihop intrycken av boken till Måndagsrevolutionen. Det lät snyggt.

– Det är väl lite så man kan känna på måndagar. Men jag hatar inte måndagar. Jag hatar kapitalism, säger basisten Clas med glimten i ögat.

Men oavsett politisk preferens så kan man lyssna på bandets musik menar Daniel Svalling.

– Spelar ingen roll vad man röstar på. Gillar man vår musik är man välkommen på lördag!

Daniel Svalling & Måndagsrevolutionen

Aktuella med nya EP:n Miljonljud.

Medlemmar: Daniel Svalling (gitarr och sång), Albert Olander (gitarr och kör), Clas Hellerstrand (bas) och Mats Hedman (trummor)

Spelar på Hamnmagasinet i Enköping lördagen den 16 juni kl. 19:00

Amanda blev bästa matlagaren

Nyheter En parmesanpanerad kycklingfilé toppad med gårdagens rester fick Enköpingsbon Amanda Lindqvist att gå hela vägen i rikstäckande mattävling. – Det är så himla kul, säger vinnaren.tisdag 21/5 12:56

Rapporten: Hotell funkar i Enköping

Nyheter Ja, en hotelletablering i Enköping skulle fungera. Det visar i alla fall en ny rapport som Stockholm Business Alliance har gjort.måndag 20/5 14:18