Revygänget repar pjäsen "Julstubbar och dynamitgubbar". Foto: Karin Bjurholm

Revy sätter lampan på lokala miljöbovar

Är du redo för miljö, historia och julstök i en och samma pjäs? Då ska du kolla in årets föreställning Julstubbar och dynamitgubbar.

  • Publicerad 17:18, 23 nov 2017

Dynamit och miljöbovar är temat i årets upplaga av Gröndalsrevyn. Under rubriken Julstubbar och dynamitgubbar spelar de upp ett drama som börjar med att man mitt under julstöket blir varse att jästen är slut i hela landet! Det leder dem ganska snart till Alfred Nobels dynamitfabrik i Vinterviken.     

15:e föreställningen

Gröndalsrevyn har funnits i elva år och består av mamma Karin Bjurholm och döttrarna Maria, Sara och Ida. Tillsammans skriver de manus, är körledare och regissörer. Årets revy blir den 15:e i ordningen.

– Vi ville göra något på miljön och då finns det en poäng att knyta an till att man faktiskt sysslat med dynamittillverkning i Vinterviken på 1800-talet, samtidigt väver vi in att vi alla förstör miljön idag också, fast på ett annat sätt, säger Ida Lindensved, som jobbat med årets manus.

Visas nästa helg

I den 24 sångare starka ensemblen – vuxenkören Megafon och ungdomskören Mikrofon - och revyorkestern finns en stor åldersspridning och de lovar sång, dans och teater.     

Det blir tre föreställningar som visas nästa helg, 2-3 december, i Kulturskolans lokaler i Gröndal. Biljetter finns att köpa på www.megafonmikrofon.se.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Sprututbyte vid Gullmarsplan kan stoppas

Nyheter Röd-gröna och M säger nej Nu säger även S, MP och M nej till en ny sprutklinik bredvid en förskola vid Gullmarsplan. Det betyder med största sannolikhet att förslaget stoppas.måndag 18/12 16:39

Efter grannarnas stöd – nu kan de öppna butiken igen

Nyheter När deras butik totalförstördes i en brand gick lokalsamhället ihop Efter bara några månader i ny ägo totalförstördes Hammarbys livs och godis i Skärmarbrink i en brand. Med hjälp av grannarnas starka stöd har ägarna nu slagit upp dörrarna till butiken på nytt.måndag 18/12 15:24