Rickard auktionerar bort en väggmålning – skänker allt

Vallentunabon Rickard Linder började med väggmålningar av superhjältar hemma i barnens rum. Nu säljer han en väggmålning och skänker pengarna till Musikhjälpen.

  • Publicerad 15:37, 14 dec 2017

I vanliga fall jobbar Rickard Linder som grafisk formgivare. Han är också konstnär och gör tavlor. Men i barnens rum ville han sätta konsten direkt på väggarna. Med hjälp av tjocka pennor, markers, ritade han en Captain America och en Spindelmannen.

– Det var så himla kul att jag började jobba med väggmålningar också, berättar Rickard.

Han har bland annat gjort målningen på Cross fit Täby i Arninge. Ett annat lokalt projekt är målningar av dansare som pryder väggen på Flex dansskola i Vallentuna. För lite mindre målningar är det markers som gäller, men till större verk är det helt vanlig väggfärg som han använder plus akryl.

Minst 3 500 kronor

Auktionen ligger ute på Tradera och redan finns ett bud på det begärda utgångspriset, 3 500 kronor.

– Det är kul att kunna hjälpa Musikhjälpen och i år är temat bättre än någonsin, jag har själv tre barn.

Årets tema är ”barn är inte till salu” och de inbringade pengarna ska gå till att stoppa den sexhandel som drabbar barn.

Två gånger tidigare har Rickard gjort väggmålningar till förmån för Musikhjälpen.

– Förra året gjorde jag en skyline av Stockholm till ett företag. Och förrförra var det en egenföretagare i Helsingborg som jag körde ner till. Han ville ha en del av en graffitivägg som han älskade i London.

Vad hoppas du på att få göra för väggmålning i år?

– Någonting stort, en stor vägg så att jag får chansen att göra något gigantiskt. Utomhus skulle vara ännu roligare, det har jag aldrig gjort.


 

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Kom till ”Sveriges bästa kommun” som nioåring

Nyheter Inför valet 2018: "Fem mandat är målet" Under sju veckor träffar vi affischnamnen för respektive parti i kommunfullmäktige i Danderyd. Vi bad politikern själv välja plats. Den här veckan träffar vi Carolin Robson (MP) på hennes nyfixade...fredag 6/7 12:15

Stort pådrag i Enebyberg – helikopter och fyra polisbilar

Nyheter Fick larm 23.50 En helikopter och fyra polisbilar åkte under natten på ett inbrottslarm i Enebyberg. Trots stort pådrag lyckades man inte få tag i gärningspersonen.fredag 6/7 10:52