Återbesök. Mikael Rickfors har varit i Enjköping förr, här uppträdde han med Enköpings kammarkör 2015. Foto: Marit Thorin

Rickfors trio rockar för Rotary

Folkligt och fullsatt brukar det vara när Mikael Rickfors kommer till Enköping. Den 18 oktober är det dags igen när han uppträder på Joar Blå med sin egen trio.

  • Publicerad 16:37, 1 nov 2018

Mikael Rickfors senaste framträdanden i Enköping har varit för utsålda hus. han uppträdde i vintras i Österundagården och för tre år sedan tillsammans med Enköpings Kammarkör i Vårfrukyrkan.

Den här gången kommer han med sin egen trio till Joar Blå söndagen den 18 november. Sång och gitarr av Mikael själv och Jonatan Stenson samt sång och percussion av Louise Raeder. Det blir en del nyskrivet, men också gamla hits i akustisk tappning.

Arrangemanget är en välgörenhetskonsert för Enköping-Trögden Rotaryklubb där hela överskottet delas lika mellan Majblommans sommarläger i Enköping, Rotary Peace Center i Uppsala och Rotarys Läkarbanks byggande av täckta vattenkällor i Kenya.

Mikael Rickfors bildade redan som 19-åring bandet Bamboo, vilket ledde till att han fick ersätta sångaren Allan Clarke i The Hollies ett par år in på sjuttiotalet. 1973 lämnade han The Hollies och fick en framgångsrik solokarriär. Mikaels låtar har blivit inspelade av många artister under årens lopp. Percy Sledge, Cindy Lauper, Carlos Santana och självklart The Hollies för att nämna några få. 1987 fick han en stor hit med ”Som stormen river öppet hav” i en duett med Susanne Alfvengren. 1988 släppte han sitt album ”Vingar” som blev en otrolig succé.

Grymlings bildades 1990 och bestod av Mikael, Pugh Rogefeldt, Magnus Lindberg samt Göran Lagerberg. Gruppen sjöng en slags vispop på svenska med hits som ”Mitt bästa för dig”.1997 kom en comebackplatta med duetter med bland andra Percy Sledge och Sanne Samuelsen. Mikael Rickfors deltog i Melodifestivalen 2009 med ”Du vinner över mig” och kom då på femte plats.

Denne vitale snart 70-årigre man har kommit ut med 12 egna soloalbum, två med Hollies, fyra med Grymlings och ett album med Mats Ronander 2008.

Konsert med Mikael Rickfors Trio

Söndag den 18 november
Klockan 19.00

Plats: Joar Blå

Biljetter finns hos Johanssons Kök & Presentbutik.

Arrangemanget är en välgörenhetskonsert för Enköping-Trögden Rotaryklubb där hela överskottet delas lika mellan Majblommans sommarläger i Enköping, Rotary Peace Center i Uppsala och Rotarys Läkarbanks byggande av täckta vattenkällor i Kenya.

Rotary är en internationell organisation grundad i USA med syfte att skapa nätverk mellan olika yrken.

Stal bil och riskerade människoliv

Nyheter En dramatisk bilstöld tog ett dramatiskt slut. Det började på Coops parkering och tog slut på E18.fredag 19/4 12:05

”Jag kan gå och peta på en målning i tio år”

Nyheter Flera konstnärer förbereder sig inför Enköpings konstrunda, Vår konst. En bland de 56 konstnärerna som i helgen ställer ut är Patrik Holmberg, som äger Ateljé och Galleri. – Min handstil passar verk...torsdag 18/4 15:22