Ridån har gått upp för Skäris nya biograf

Folksamling, tal och glitterregn. Röda mattan var utrullad på Skärholmsdagen när Stadsteaterns nya biograf invigdes. – Vi expanderar Skärholmen och lockar fler till orten, säger Skärholmsbon Suheib Saleh som kommit för att ta del av ceremonin.

  • Publicerad 14:22, 11 sep 2017

På fredag har dokumentärfilmen om Silvana Imam premiär. Men redan på Skärholmsdagen var det smygpremiär för en utvald skara. Under dagen visades också filmer för den yngre publiken. 

– Jag såg skylten i morse att Stadsteatern invigs idag, jag tänkte att jag kommer förbi med mina barn. Jag tycker det är jättebra att vi får en bio här, för den framtida kulturscenen. Det är ett sätt att bygga upp Skärholmen ännu mer, säger Mehwish Malik. 

Hennes yngsta son trasslar in sig i några gula ballonger. Tillsammans ska de se barnfilmen som snart ska visas på biografen. 

– Det är jätteroligt att vi får in mer kultur i Skärholmen, och speciellt att det finns ännu mer för barnen att göra, säger Mehwish. 

Vi slutet av röda mattan finns en scen med guldglittrande backdrop. En skara biofantaster har samlats framför scenen. 

– Vi bryter filmmonopolen i Stockholm och ger tillgång till kvalitetsfilm. Det här kommer göra Skärholmen till den starkaste kulturscenen i Söderort, säger Roger Mogert, kultur och stadsborgarråd från scenen. 

Han får medhåll av kulturhusets VD Benny Fredriksson som konstaterar att biografen är ännu ett steg i ledet att skapa ett fullvärdigt kulturhus i Skärholmen. 

Luqman Saleh cirklar folkmassan med sin cykel. Storebrorsan Suheib Saleh är mer intresserad av ceremonin. 

– Det känns lite som Hötorget här, att vi har fler biografer. En i Skäris och en i Heron, det är riktigt nice, säger Suheib Saleh. 

Han hoppas att biografen ska locka fler innerstadsbor till Skärholmen och få fler i Skärholmen att stanna kvar i området. 

– Skärholmen ska vara stället att vara på när man ska till orten. Vi har ju allt här, butiker, Heron, simhall, restauranger och nu bio. Jag brukar säga att Skärholmen är stan på dagen och orten på natten, säger Suheib Saleh. 

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.