Rigorös säkerhet kring julgranen i Fredhäll

Förra året stals den populära granen – med pynt, belysning och allt. Det stoppar dock inte grangeneralen Ola Björklin, som i år har säkrat upp det gröna barrträdet ordentligt.

  • Publicerad 11:27, 6 dec 2017

Förra årets stora julmysterium på Kungsholmen fick aldrig någon lösning. Fredhälls badklubb fick helt enkelt sätta dit en ny gran efter att den första stals. Och den fick stå kvar ända till tjugondag Knut.

– Det var skönt att den fick stå kvar, säger grangeneralen Ola Björklin, som satte in säkerhetsåtgärder efter stölden.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Årets gran har varit på plats i några veckor och enligt Ola Björklin råder ingen risk att illdådet ska upprepas. Han är förtegen om varför men tillstår att säkerheten nu är ännu bättre än efter stölden förra året.

– Det jag kan säga är att den som skulle ge sig på granen i år skulle göra bort sig något alldeles otroligt. Och skulle ångra sig bittert.

Kan du ge oss någon detalj om säkerheten?

– Alltså, man måste vara lite hemlig kring det här. Men det blir ingen Gävlebock av Fredhällsgranen, om man säger så.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Gällande förra årets stöld så berättar Ola att det kom in massor av tips och teorier. Men polisen var inte intresserad.

– Granen efterlystes ju på alla möjliga sätt, bland annat i tidningen. Men vi valde att inte driva det vidare trots att många tips verkade rimliga, säger Ola Björklin.

Blev det inte dyrt för Badklubben?

– Visst, ny belysning och sådant kostar en del. Men det är det värt. Alla gillar ju granen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Publiken har svikit – nu stänger Aquaria

Nyheter Följ med till det lilla museet bredvid Gröna Lund som tiden sprang ifrån Tankarna töms. Fiskar, grodor och koraller skeppas iväg till nya hem. Efter 27 år stänger Aquaria på Djurgården.fredag 21/9 7:00

Mystisk gnagardöd på Östermalm

Nyheter Döda kaniner hittade på flera platser De senaste två veckorna har ett antal döda kaniner hittats på Östermalm, bland annat i Tessinparken. Troligen rör det sig om en sjukdom som sprids bland stadens kaniner.torsdag 20/9 20:00