HEDRAD. Riki Simic till vänster fick ta emot utmärkelsen av Arion Chryssafis. Foto: Solna stad

Riki Simic Årets internationalist

Rika Simic i AIK FF har tilldelats utmärkelsen Årets internationalist 2017. Riki är strålande glad när Vi i Solna når honom på telefon.

  • Publicerad 15:59, 9 nov 2017

Jag är så oerhört glad och stolt.

– Det här var helt otippat. Hur kul som helst. Jag fattade det inte riktigt förrän i morse. Och nu efteråt tänker jag bara ”vilken grej!” Jag är så oerhört glad och stolt.

Så här låter juryns motivering:

”För arbetet med att ge unga fotbollsspelare ett omvärldsperspektiv, möjlighet till internationella kontakter och utbyten, att utvecklas både på och utanför planen samt lära sig om olika kulturer och språk genom turneringen Lennart Johansson Academy Trophy.”

–  Det är första gången som hedersutmärkelsen tilldelas en person verksam i en förening. Det arbete som Riki Simic gör i samarbete med Solna stad är fantastiskt, säger Arion Chryssafis (M), ordförande i Internationella kommittén.

Lennart Johansson Academy Trophy har spelats i sju år och är i dag Europas kanske mest ansedda ungdomsturnering i åldersgruppen.

I maj månad varje år är 27 lag från utlandet med totalt ca 500 spelare, 300 föräldrar och 150 ledare på besök i Solna.

– Utan alla människor i organisationen och Solna stad hade det inte gått att genomföra det här arrangemanget, säger Riki Simic.

Världens största och kanske mest framgångsrika klubb, FC Barcelona, åker varje år till turneringen med sina 14-åringar, eftersom man anser att det är den bäst organiserade turneringen i världen. Turneringen ger också ringar på vattnet då AIK:s lag blir inbjudna till olika cuper runt om i Europa.

– Jag har jobbat hårt för att lyfta AIK och Solna ute i Europa, säger Riki Simic.

Flertalet av matcherna som spelas sänds också live på webben. Cirka 20 000 unika tittare såg hela eller delar av årets matcher på Skytteholm. Nästa års turnering spelas 25–27 maj på Skytteholms IP.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Solna

En takbar i världsklass

Nyheter The Winery Hotel i Frösunda har en av världens tio bästa nya takbarer, enligt den amerikanska affärstidningen Forbes. – Det här är väldigt roligt. I år har vi satsat extra på att få till rätt...måndag 25/6 14:51

Mobilpratet kan ge böter

Nyheter Från och med den första februari i år har det varit förbjudet att köra och samtidigt hålla på med sin mobiltelefon. Det fick en bilförare i Solna en påminnelse om när han i nyligen stoppades av...måndag 25/6 11:10

Inbrott i elektronikbutik i Bergshamra

Nyheter Varor för hunratusentals kronor kan ha stulits En elektronikbutik i Bergshamra utsattes någon gång under lördagskvällen för en grov stöld.söndag 24/6 10:52