På turné. Fröken Elvis kommer till Bålsta den 26 januari. Foto: Carrie Gilchrist

Rikskänd Bålstabo kommer till Bålsta för att spela Elvis

Nästa vecka kommer Fröken Elvis till Bålsta för att spela Elvis odödliga hits, men arrangemanget är kanske så långt man kan komma ifrån en ensam Elvis-imitatör på scenen.

  • Publicerad 10:46, 12 jan 2017

Nästa vecka, närmare bestämt torsdagen den 26 januari, kommer Fröken Elvis till Fridegårdscaféet. Bandet bildades 2014 och de spelar Elvis-låtar, men det handlar inte om någon halvkrallig Elvis-imitatör som ställer sig på scenen och river av gamla godingar. Nej, Fröken Elvis består av de fem medlemmarna, Camilla Fritzén, Lisa Bodelius, Maria Olsson, Josefin Berge och Sanna Andersson och enligt dem själva, älskar de Elvis musik och med nya arrangemang vill de ge låtarna en helt ny dimension.

Sedan gruppen bildades har de spelat på en mängd olika platser i Sverige. Och även utanför Sveriges gränser vid två tillfällen. En gång på den Svenska ambassaden i marockanska Rabat, och en gång i Florida och även ett antal spelningar i England. Men det är framförallt i Sverige som gruppen gjort sig ett namn. Nu kommer bandet att göra en Upplandsturné med totalt åtta spelningar. Den 26 januari är det dags för Bålsta. Och för en av bandmedlemmarna, Lisa Bodelius, betyder det hemmaplan.

– Nästan så man kan ta tofflorna dit, hehe... säger Lisa, som bott i Bålsta sedan i augusti förra året, och tillägger:

– Det ska bli jättekul att spela i Bålsta.

Under hösten har Fröken Elvis spelat in sin andra skiva som är planerad att släppas i sommar. På den skivan finns även där Elvislåtar, men även en del egenskrivet material.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Lasse är ljuset i Skokloster

Tusentals lampor, en egenbyggd julbock och lampor i alla dess färger. Lasse Nyström är Håbos egen Clark Griswold.lördag 8/12 12:45

Senaste numret

Bålstabladet