Rikskändisen Dagny fyller 105 år

Solnabon Dagny Carlsson är inte bara känd som Sveriges äldsta bloggare. Nu har hon dessutom blivit lite äldre. Den 8 maj fyllde hon 105 år.

  • Publicerad 14:08, 9 maj 2017

– Jag har i alla fall inte ont någonstans, svarar Huvudstabon Dagny Carlsson på frågan hur det känns att fylla 105 år.

Dagny Carlsson såg till att fira sin födelsedag ordentligt. Hon firade först hemma i lägenheten tillsammans med släkt och vänner. Då passade kommunen genom kommunalrådet Samuel Klippfalk (KD) på att göra ett besök för att gratulera 105-åringen med blommor. Hon skämtar om att hon fått mycket uppmärksamhet från annat håll tidigare, men att nu kom kommunen äntligen och besökte henne.

– Jag har alltid tänkt att kommunen är de enda som inte bryr sig, skämtar hon och får samtidigt Samuel Klippfalk att dra på smilbanden.

Hon firade dagen med att äta gott på restaurang Ulla Winbladh i stan. Att hon lyckats uppnå den höga åldern på 105 år tror hon har att göra med att hon har bra gener.

– Jag är väl en ålderdomens motsvarighet till ungdomens källa.

Dagny Carlsson föddes i Kristianstad och kom till Stockholmsområdet när hon var nästan 40 år efter några svängar i bland annat Norrköping och Örebro. Hon har under sitt liv bland annat jobbat som sömmerska, arbetsledare på en korsettfabrik, på Trafiksäkerhetsverket och har räknat ut pensioner åt folk på Försäkringskassan.

Men för allmänheten blev hon känd när hon runt 100-årsåldern började blogga efter att ha övertagit en dator från en släkting. Hon har sedan dess lärt ut hur datorer används till pensionärer i Solna. Att hon började blogga har säkerligen att göra med hennes personlighet, att hon inte är rädd för att pröva på något nytt.

– Jag är otroligt nyfiken. Annars får man aldrig reda på någonting.

MER om Dagny Carlsson

Fyllde: 105 år den 8 maj

Familj: Firade födelsedagen med släkt och vänner, hon har bland annat en 93-årig syster. Dagny har varit gift två gånger.

Intressen: Gå på museer, läsa tidningar och gå långa promenader.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Fler nyheter i Vi i Solna

Målet: Varannan Solnavilla ska ha solceller 2023

Nyheter Lokal bank satsar på förnybar energi Handelsbanken slår ett slag för hållbar och förnybar energi i Solna. Med hjälp av en särskild satsning vill banken hjälpa Solnaborna att på ett enkelt sätt skaffa solceller till villan.torsdag 21/2 14:30

Stora problem i SL-trafiken

Nyheter ✓Stopp på Roslagsbanan under morgonen ✓Förseningar i pendeltågstrafiken En nedriven kontaktledning har stoppat upp trafiken på Roslagsbanan och orsakat förseningar och inställda avgångar. Det är även flera förseningar på pendeln.torsdag 21/2 8:45

Taxichaufför utsatt för brutalt rån av gäng

Nyheter ✓Slagen och rånad på mobiltelefon ✓Kastade sten genom bakrutan Tidigt på onsdagsmorgonen fick polisen ett larm om en taxichaufför som blivit slagen och rånad av fem personer.onsdag 20/2 11:17