På besök. Rikspolischefen Anders Thornberg besökte idag polisstationen i Enköping. Foto: Fredrik Gustafsson

Rikspolischefen på besök i Enköping

Rikspolischefen Anders Thornberg var idag på ett verksamhetsbesök hos lokalpolisområdet Enköping/Håbo på stationen i Enköping.

  • Publicerad 15:16, 9 sep 2020

Bland annat för att lära sig mer om Enköpingspolisens dedikerade och framgångsrika arbete med att bekämpa drogrelaterade brott.

– Vi har pratat om situationen i Enköping. Vi har pratat om att de har ett väldigt bra utredningsresultat och att de är duktiga på narkotikabrott. Det är en problematik som finns i hela Sverige. Ni är inte förskonade här heller, och här finns en speciell problematik med tanke på alla stora vägar som går igenom här där det transporteras både stöldgods och narkotika, säger Anders Thornberg.

Besöket är långt ifrån det enda ute i lokalpolisområdena i Sverige för Anders Thornberg. En gång i veckan gör han den här typen av verksamhetsbesök.

– Varje onsdag försöker jag vara ute i verksamheten på det här sättet för att träffa medarbetare och höra hur det har det. Och samtidigt får jag fråga vad jag kan göra för att det ska bli bättre. Jag har hunnit att besöka 60-tal av våra 95 lokalpolisområden. Jag ska åka till alla innan jag är färdig, säger han.

Enköpingsbo misstänks för våldtäkt mot barn

Nyheter En 22-årig Enköpingsbo misstänks för att vid två tillfällen ha våldtagit ett barn. Ena gången på hotell i Enköping.tisdag 22/9 13:28