Två handgranater fanns bland det olagliga som polisen hittade hemma hos mannen som själv ringde 112. Foto: Polisen Huddinge

Ringde om lägenhetsbråk – hade handgranater hemma

En man larmade i går polisen om ett lägenhetsbråk. Men när polisen kom till platsen hittade de inga tecken på bråk. Däremot handgranater, en skarpladdad pistol och knark.

  • Publicerad 14:35, 20 nov 2019

Under tisdagen ringde en man till polisen för att rapportera ett pågående lägenhetsbråk i sitt hem i Hägersten. Huddinge- och Skärholmspolisen ryckte ut på larmet.

När polisen kom till platsen fann de däremot inga tecken på ett bråk. Däremot såg de direkt att mannen verkade påtänd och att det låg flera gram kokain framme i lägenheten. Vid en närmare titt hittade de också tre hekto amfetamin, tramadol, doping, en skarpladdad pistol och två handgranater.

Enligt Huddingepolisen, som skriver om händelsen på sin Facebook-sida, var mannen som larmade känd av polisen sedan tidigare. Han ska även vid tidigare tillfällen larmat om händelser som polisen misstänker inte har hänt.

Mannen greps på plats och misstänks för grovt vapenbrott, grovt narkotikabrott och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.