PRISAD. Vårdcentralen i Rinkeby centrum, har blivit tilldelad priset Gyllene Äpplet. Foto: Kerstin Gustafsson

Rinkeby Vårdcentral får Gyllene Äpplet

Under dagens möte i landstingsfullmäktige kommer priset Gyllene Äpplet att delas ut. Första pris går till Rinkeby Vårdcentral, i Rinkeby centrum.

  • Publicerad 15:05, 13 feb 2018

Stockholms läns landsting delar varje år ut Gyllene Äpplet till den, eller dem, som tagit initiativ som lett till utveckling av verksamheten. Utmärkelsen ska inspirera till förbättringar i andra verksamheter och i år får Rinkeby Vårdcentral första pris. I juryns motivering skriver de:

"Genom till synes små men betydelsefulla förändringar har Rinkeby vårdcentral ökat tillgängligheten för sina patienter. Varken språk, kultur eller sociala omständigheter får bli ett hinder för att söka vård. Bakom framgången ligger ett målmedvetet förändringsarbete som engagerat hela personalgruppen."

Rinkeby Vårdcentral har genom uppsökande verksamhet och drop-in tider hela dagen ökat tillgängligheten. SKL:s årliga patientenkät visar att patienternas upplevelse av bra tillgänglighet på vårdcentralen ökade från 61 procent 2015 till 77 procent året därpå.

Rinkeby Vårdcentral har cirka 9500 listade patienter och mottagningar för diabetes, astma och KOL, livsstil och hemsjukvård.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.