Rinkebyklass delar bok med Dalai Lama

En klass i Rinkebyskolan har blivit publicerad i samma bok som Dalai Lama. Det är en dikt om vatten som fick ta plats.

  • Publicerad 14:56, 3 dec 2017

Gunilla Lundgren är författare och ansvarig för Nobeltemat på Rinkebyskolan. Hon fick en idé om att klass 7-9 D på skolan skulle få chansen att bidra till boken där flera Nobelpristagare lämnat sina tankar om vatten. Klassen skrev sedan ihop en dikt tillsammans som bokens upphovsman Rico Besserdich ville ha med.

– I sin enkelhet är den poetisk, den är inte tillkrånglad. Rico har jättehöga krav, poängterar Gunilla Lundgren.

Boken "Song of silence" innehåller massor av fotografier om vatten av Rico. Sedan har flera stora personligheter, däribland fredspristagaren Dalai Lama, bidragit med sina tankar om vatten ur ett poetiskt, filosofiskt och miljömässigt perspektiv. Nyligen presenterades boken på Nobelmuseet och upphovsmannen var även på besök i Rinkebyskolan. Det var ömsesidigt en stor upplevelse både för honom och eleverna.

– Han tyckte det var helt fantastiskt att få träffa den här klassen. Det var också viktigt för klassen att få en sådan uppskattning med att komma med i en sådan världsomspännande bok, säger Gunilla Lundgren.

Dikten kommer leva vidare även utanför boken och framföras vid ett väldigt högtidligt tillfälle för årets Nobelpristagare i litteratur.

– Den här dikten kommer läsas upp för Kazuo Ishiguro när han kommer till Rinkeby, uppger Gunilla Lundgren.

MER Klassens dikt

Vatten
Rent vatten är viktigt
Faller som regn
Ger jorden näring
Du kan dricka
Du kan simma
Vatten är vackert
Blått som himlen

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.