Slussenprojektet gör en ny trafikomläggning nästa vecka. Foto: Per Brandt

Risk för längre köer vid Slussen – i fyra år

Arbetet med den nya bussterminalen gör att projekt Slussen tvingas göra en ny trafikomläggning inom kort som kommer påverka både buss, bilar och gående.

  • Publicerad 15:00, 24 maj 2019

Det är arbetet med infartsrampen till den nya bussterminalen som gör att Projekt Slussen nu flaggar för nya trafikomläggningar för att ge plats för ramp-bygget.

Mellan den 2-3 juni kommer det därför bli delat körfält för buss och bil på en längre sträcka än vad det är idag, förbi den kommande bussterminalen, enligt Eva Rosman, presskommunikatör på Projekt Slussen.

Det kommer sedan vara standard i fyra år, fram till 2023.

– Det blir en något längre sträcka än idag, ytterligare 100 meter eller så. Sedan kan det bli smärre justeringar beroende på hur krångligt det blir. Men tanken är så, säger Eva Rosman.

BESKEDET: Då öppnar Slussens nya "guldbro"

Den nya trafikomläggningen kan innebära längre köer och strul för både buss och bilar på Stadsgårdsleden.

– Ja, det finns risk för det.

I samma veva kommer även Söderbergs trappor, från Katarinavägen, att stängas och övergångsstället tas då också bort. Det görs permanent i och med bygget av den nya bussterminalen.

– Det blir en stor påverkan och Fotografiska är inte så glada för det. Det är tråkigt. Det är en hel del turister som släpps av vid Tjärhovsplan men vi har kontakter med bussbranschen och informerar dom och guiderna. Sedan hoppas vi att alla verksamheter ändrar sina sidor med rätt vägbeskrivning också, säger Eva Rosman.

– Det kommer också finnas skyltar på plats som leder gående rätt. Till en början är det temporära avstängningar med stängsel och betongblock, men det ska ersättas med mer permanenta och snyggare längre fram, fortsätter Eva Rosman.

Enligt henne ska inte gång- eller cykeltrafiken längs Stadsgårdsleden påverkas av den nya omläggningen.