RISK FÖR TRÄNGSEL. Prognosen är att felet ska vara åtgärdat klockan 16. Foto: Direktpress

Risk för pendelkaos i eftermiddag

I morse orsakade en nedriven kontaktledning stora problem för pendeltågstrafiken. Här är SL:s prognos för när felet kan vara åtgärdat.

  • Publicerad 11:24, 9 jan 2018

En nedriven kontaktledning vid Rotebro skapade stora förseningar och oregelbunden trafik på linje 40, 41 och 42 under morgonen.

– Det är fyra spår på platsen och endast två spår gick att använda så det blev rejält bökigt när alla fjärr- och pendeltåg måste samsas på samma spår. Varannan avgång ställdes in för pendeltågen, säger Jesper Pettersson vid SL:s pressjour.

SL fick vid klockan 10.30 en prognos att felet skulle kunna vara åtgärdat vid 16-tiden. Tyvärr innebär inte det per automatik att trafiken kan dra på för fullt direkt. I värsta fall måste fortfarande varannan avgång ställas in.

– Vi vågar inte säga hur trafiken påverkas senare idag. Det är inte säkert att allt hinner åtgärdas men vi hoppas kunna öppna ett tredje spå på platsen inom kort, säger Jesper Pettersson.

Om det blir någon bättring tills när rusningstrafiken drar igång igen kan inte Trafikverket heller svara på.

– Någon prognos har vi inte på när det här kan vara åtgärdat. Varför kontaktledningen har rivits ned i det här fallet vet vi inte, säger Josefine Gröndal, pressinformatör på Trafikverket.

StockholmDirekts reporter Johann Bernövall tog vid åttatiden i morse pendeln från Uppsala till Stockholm. Hans färd pågår fortfarande.

– Mitt tåg stannade vid Arlanda. Vi fick information om fordonsfel men det stämde ju inte. Nu åker jag flygbuss, exotiskt, säger Johann Bernövall som till slut fick tips av en spärrvakt att ta bussen istället för att vänta på att pendeltåget skulle gå.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Biolog: Nu kommer malinvasionen

Nyheter "Jag hittade åtta stycken på kontoret" Mal har kläckts i ovanligt stora mängder och redan nu letar de efter någonstans att övervintra. – Jag hittade åtta stycken på kontoret, säger biologen Didrik Vanhoenacker.onsdag 18/7 16:26

Sollentuna tappar i miljöranking

Nyheter Sollentuna tappar 20 placeringar sedan förra året i rankningen Sveriges miljöbästa kommun. Men miljöarbetet har inte försämrats, menar Inger Mattsson, projektledare för miljö och klimat på Sollentuna...onsdag 18/7 9:52

(S) nya gruppledare laddar för valet

Nyheter Möt Socialdemokraternas Joakim Jonsson Valet i september närmar sig. Vi i Sollentuna har därför tagit en pratstund med alla partiers gruppledare – för att få veta mer om vilka de är som privatpersoner och vilken fråga som är viktigast för...tisdag 17/7 15:48