Delar av taket har blåst sönder under nattens storm. Foto: Christoffer Röstlund Jonsson

Risk för ras i Bagarmossen efter stormen

Nattens storm tog taket på höghuset i Bagarmossens centrum. Men än har operationen att laga det inte kommit igång då det fortfarande blåser för hårt. "Vi har kontroll över läget", säger Stockholmshem

  • Publicerad 14:27, 2 jan 2019

Det blåser fortfarande väldigt kraftiga vindar kring det tio våningar höga lägenhetshuset på Lillåvägen 43. Från takkanten hänger en stor och tjock bit plåt och flera stycken master, som svepts loss av nattens storm Alfrida.

På marken under håller man i skrivande stund på att utöka avspärrningarna ännu mer, för att ingen ska komma till skada om den lösa biten tak lossnar helt och drar i backen. Något det enligt personal på plats finns en stor risk för. Den hårda blåsten sliter tillräckligt hårt i det provisoriska avspärrningsstaketet för att flytta delar av det. Än så länge har ingen personal för att laga taket dykt upp. Och det är inte ens säkert att det blir gjort idag.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Det blåser fortfarande alldeles för mycket för att det ska vara säkert att fixa taket. Det måste mojna rejält, vilket man hoppas ska ske under eftermiddagen.

– Vi har beställt en kran så att man kan gå upp med den och vika tillbaka det som hänger ut över kanten. Vi siktar på att det ska göras nu under dagen. Vi har kontroll över läget, säger Nabil Khamisi, förvaltare på hyresvärden Stockholmshem, och på plats.

Att det snart blir mörkt kommer inte att omöjliggöra arbetet enligt honom. Dock måste vinden som sagt lugna ner sig.

Under tiden så får boende i huset passera in och ut genom källaringången. Man har även kallat in väktare som ska se till att ingen bryter avspärrningen.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

De ska hjälpa Stockholms par till bättre sexliv

Nyheter Här öppnar stadens första familjerådgivning med fokus på liggandet Stress, skärmar och storstadshets skjuter stockholmarnas sexlust i sank. Nu satsar RFSU på stadens första familjerådgivning med fokus på liggandet – både det ovanliga och vanliga.lördag 23/3 20:00

Nu våras det för loppisarna i Söderort

Nyheter STOR LISTA: Loppmarknaderna du inte vill missa Det våras för loppisarna – framförallt i Söderort. Här är ett gäng fyndtillfällen du inte vill missa.lördag 23/3 9:00