Delar av taket har blåst sönder under nattens storm. Foto: Christoffer Röstlund Jonsson

Risk för ras i Bagarmossen efter stormen

Nattens storm tog taket på höghuset i Bagarmossens centrum. Men än har operationen att laga det inte kommit igång då det fortfarande blåser för hårt. "Vi har kontroll över läget", säger Stockholmshem

  • Publicerad 14:27, 2 jan 2019

Det blåser fortfarande väldigt kraftiga vindar kring det tio våningar höga lägenhetshuset på Lillåvägen 43. Från takkanten hänger en stor och tjock bit plåt och flera stycken master, som svepts loss av nattens storm Alfrida.

På marken under håller man i skrivande stund på att utöka avspärrningarna ännu mer, för att ingen ska komma till skada om den lösa biten tak lossnar helt och drar i backen. Något det enligt personal på plats finns en stor risk för. Den hårda blåsten sliter tillräckligt hårt i det provisoriska avspärrningsstaketet för att flytta delar av det. Än så länge har ingen personal för att laga taket dykt upp. Och det är inte ens säkert att det blir gjort idag.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Det blåser fortfarande alldeles för mycket för att det ska vara säkert att fixa taket. Det måste mojna rejält, vilket man hoppas ska ske under eftermiddagen.

– Vi har beställt en kran så att man kan gå upp med den och vika tillbaka det som hänger ut över kanten. Vi siktar på att det ska göras nu under dagen. Vi har kontroll över läget, säger Nabil Khamisi, förvaltare på hyresvärden Stockholmshem, och på plats.

Att det snart blir mörkt kommer inte att omöjliggöra arbetet enligt honom. Dock måste vinden som sagt lugna ner sig.

Under tiden så får boende i huset passera in och ut genom källaringången. Man har även kallat in väktare som ska se till att ingen bryter avspärrningen.

Ny app ska skapa bättre grannsämja

Bostad Vill konkurrera med Facebook-grupper Ett av världens största sociala nätverk för grannar lanseras i Stockholm. Enligt grundaren är en god kontakt med din grannar grunden för en trevlig atmosfär i kvarteret.söndag 16/6 19:00

Här är SL:s satsningar för kyla i sommar

Nyheter ✓Knapptrick✓Fler AC-bussar sätts in ✓Men därför kommer de inte hjälpa vid ny värmebölja Varje sommar rapporteras det om extremvarma bussar och tåg i kollektivtrafiken. Nu, och fram till slutet av augusti, skruvar SL på alla detaljer för att hålla graderna nere.lördag 15/6 9:08