Om bilister fortsätter köra fast eller försöka vända vid Slussplan kommer det bli tufft för bussarna att ta sig fram när ett körfält stängs av i drygt fyra månader. Foto: Andreas Jennische

Risk för stopp i busstrafiken – Slussens bilfälla blir ännu smalare

Bilister fortsätter smita fram vid Slussplan trots spårviddshindren. Det kan ställa till det rejält när ett busskörfält stängs av imorgon.

  • Publicerad 06:30, 30 nov 2016

Sen midsommar då trafiken las om vid Slussen och den östra bron stängdes av har staden brottats med smittrafiken vid Slussplan.

LÄS MER: Kör över Skeppsbron på egen risk – här är stadens nya bilfällor

Trots att spårviddshinder har satts upp på platsen, för att bara bussar ska kunna passera, kör fortfarande bilister här från Skeppsbron.

Bara ett körfält öppet

Det kan bli ett ännu större problem när en av två bussfiler från och med torsdag stängs av i kurvan. Bussarna måste då samsas om ett körfält.

– De måste väja för varandra och lämna plats åt varandra. Att vi bara har ett körfält här gör att det är ännu viktigare att inga bilar kör där. Kör bilar fast eller försöker de vända här kommer det bli problematiskt, säger Eva Rosman, kommunikationsansvarig för Slussen-projektet.

Pålning på gång

Anledningen till att körfältet stängs av är att det ska slås ner runt 60 pålar för nya huvudbrons norra landfäste. Arbetet kommer pågå från 1 december fram till april. Under den tiden behövs körfältet för att maskinen som ska påla överhuvudtaget ska få plats.

LÄS ÄVEN: Bilisternas nya fulknep vid Slussens bilfällor – fara för cyklister och gående