Rivas. Huset kommer att rivas när det är dags att bygga bostäder på marken. Foto: Lotten Engbom

River hus i Vallentuna – kan bli 40 lägenheter

Bostadsexploatören Serafim fastigheter har köpt två tomter på totalt cirka 5 000 kvadrat i Lindholmen. Planen är att bygga fastigheter.

  • Publicerad 17:47, 28 feb 2018

– Det ligger väldigt nära Lindholmens station med bra kommunikationer. Vi tycker att det är ett attraktivt ställe för den målgrupp vi vänder oss mot, som är normalinkomsttagaren i Vallentuna, säger Rickard Jacobsson, VD på Serafim fastigheter.

En villa står på den ena tomten idag. Ett hus som kommer att rivas. Tillsammans med kommunen tänker bolaget ta fram en detaljplan för småhus eller lägenheter.

– Detaljplanen får utvisa vad det blir för slutprodukt. Men jag skulle kunna tro att det rör sig om 30, 40 lägenheter.

LÄS ÄVEN: Växer rejält, så mycket ska byggas i Vallentuna

Intresse för Vallentuna

Enligt Rickard Jacobsson jobbar företaget över hela Stockholm och de har tittat på Vallentuna länge.

– Vi har tittat ytterligare norrut i Vallentuna, större områden. Vi får se vad som händer där. Egentligen kan jag inte gå in i detalj. Men vi tittar över hela Vallentuna, säger han.

– Vi tycker att det är en spännande kommun som växer och som har potentialen att fortsätta växa. De styrande inom politiken och kommunledningen med tjänstemännen verkar fungera bra.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Tar några år

Enligt Rickard Jacobsson märks det att bostadsexploatörer är mer avvaktande nu när bostadsmarknaden svalnat.

– Absolut, så är det. Nyproduktionsförsäljningen har avstannat markant sedan i höstas. Då är det många som kan få det tufft likviditetsmässigt. Vi är inte samma situation.

Det tar troligtvis några år att driva detaljplaneprocessen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Trafikolycka i Täby - en till sjukhus

Nyheter "Vi kommer utreda" En kvinna fördes till sjukhus tidigare under fredagen efter att ha blivit träffad av en backspegel från en lastbil. Händelsen inträffade i Täby Kyrkby.torsdag 21/6 15:10