Clara Collman under ett möte där Robyn-fans träffas och försöker samla tillräckligt med poäng för att få en biljett till stjärnans hemliga spelning i Stockholm 28 oktober. Foto: Michael Toll

Robyn-fans tävlar om biljetter till hemligt gig

Nu på måndag är sista dagen för Robyn-fans att samla poäng till stjärnans hemliga gig i Stockholm. Så här går det till.

  • Publicerad 20:00, 21 okt 2018

Istället för att som vanligt sälja biljetter i samband med releasen av sitt nya album väljer Robyn att tillsammans med ett dryckesföretag ge fansen tillgång till biljetterna via en mobilapp.

I appen måste fansen samarbeta och interagera med varandra för att samla tillräckligt många så kallade artifacts för att få en biljett till den hemliga spelningen den 27 oktober. På måndag 22 oktober är sista chansen att samla poäng och då vet man också vilka som får gå på spelningen.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

På Facebook finns flera olika grupper som arrangerar möten (meetups) där alla fans kan samla poäng genom att "swappa artifacts" med varandra.

Vi har pratat med Clara Collman som nu ligger i biljettnivå och som varit igång sedan starten för tre veckor sedan.

– Meetupsen är roliga då jag får träffa folk jag inte känner. Och får vi biljetter så kommer det bli kul att få träffa på alla igen på spelningen. Vi har ju swappat i tre veckor nu och varje morgon möter jag upp en grupp utanför Skrapan och swappar. Så man börjar ju känna igen folk, säger Clara Collman.

– Det var min flickvän som från början laddade ner appen så jag började mest för att hjälpa henne. Vi gillar båda Robyn och har haft koll på henne nu i och med att hon släppt nytt album, säger Clara Collman.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Här möts de vid Mariatorget. Foto: Michael Toll