BLOMSTERSPRIDARE. Rocco Angelo Franzén har tillsammans med ägarna på Odens Frukt & Konfektyr anlagt en liten trädgård på Odengatan för att sprida glädje i kvarteret. Foto: Per Brandt

Roccos piratodling ska lyfta Odengatan

Fuchsia och tulpaner. På Odengatan har stammisen Rocco Angelo Franzé tillsammans med ägarna till Odens Frukt & Konfektyr tagit saken i egna händer för att göra gatan finare – en "piratträdgård".

  • Publicerad 08:30, 10 jun 2018

"Det är vår mini-trädgård. Stadens minsta. Vi planterade för ett par veckor sedan, det är första gången vi gör det. Det är så tråkigt här på gatan så vi tyckte att den måste lyftas upp. Det ser finare ut om man planterar lite och alla som har butiker här borde göra likadant, staden kan inte göra allt. Det är viktigt att de som bor här också gör något. Det är jättemånga som stannar och fotograferar, speciellt turister, och tycker att det är jättekul. Vi har ju inte förstört något, bara gjort det finare.

Jag bor bara hundra meter härifrån och när jag inte har något att göra hemma sitter jag här och talar med ägarna, Youssif och Jacob, eller någon annan. Det är ganska många som vill sitta här och snacka om saker och ting. Det är inga speciella ämnen. Det här stället betyder mycket, annars skulle man sitta hemma och bli deprimerad.

Det borde finnas många ställen som det här, där man kan sitta utan att spendera pengar, det skulle spara Försäkringskassan 30 procent för gamla har ingenstans att gå. På vissa ställen kostar en kaffe 30-40 kronor, med tilltugg kan det bli uppåt hundra kronor. Här kan man till och med läsa tidningar som ett bibliotek. Här är aldrig tråkigt, det stannar alltid någon polare som man känner."

STAMMIS. "Det borde finnas många ställen som det här, där man kan sitta utan att spenderas, det skulle spara Försäkringskassan 30 procent för gamla har ingenstans att gå." säger Rocco om stället på Odengatan. Foto: Per Brandt

SKYLTAT OCH KLART. Hundrastning undanbedes i "piratträdgården". Foto: Per Brandt