Båt. Drömmen för Christer är att segla jorden runt, men han säger sig bli sjösjuk om han själv inte styr. Foto: Kevin Wedin

Rocktrummisen som seglade in i kommunfullmäktige

Under sju veckor träffar vi affischnamnen för respektive parti i kommunfullmäktige i Danderyd. Vi bad politikern själv välja plats. Den här veckan träffar vi Christer Erestål (SD) på hans segelbåt.

  • Publicerad 13:12, 9 aug 2018

Varför vill du träffas här?

– Jag gillar den här miljön och har alltid tyckt om skärgården. Det kanske är en åldersgrej men jag trivs med att bara sitta på båten, men annars nu håller jag på att skrubba däcket.

Hur mycket segling blir det?

– Inte så mycket som den kostat. Men jag har en dröm om att segla jorden runt och bara vara borta härifrån. Men tyvärr är jag lite sjösjuk också om jag själv inte seglar.

Vad gör du annars om dagarna?

– Jag har nyligen sagt upp mig från Telia där jag sammanlagt varit i 18 år. Nu ska jag försöka leva ett annat liv, jag vill kunna vara ledig när jag vill. Så det innebär att jag får gå ner ekonomiskt men får mer ledigt vilket jag värdesätter mer i dag.

Mer tid till politiken?

– Det blir det automatiskt. Vi är ett litet parti här i Danderyd och det är omöjligt att läsa in sig på allt. Det gäller att hitta en rimlig nivå och att prioritera. Men jag vill göra ett bra jobb och ställer höga krav på mig själv. Men efter valet kommer jag få mer hjälp.

Du är uppvuxen i Enebyberg, har du lämnat kommunen nån gång?

– Ja, min första lägenhet var i Sollentuna, sen var jag på Sveavägen i några år. Och under tonåren bodde familjen i England under några år.

– Många gånger känns det som jag håller på att släppa taget om Sverige tyvärr, jag har svårare och svårare att identifiera mig med det samhälle som skapas i Sverige i dag.

Vad får dig att stanna?

– Kortsiktigt ett val som jag är nyfiken på. Sen är det så klart mina barn, min pappa, vänner och min särbo.

– Sen tror och hoppas jag ju fortfarande att det finns en möjlighet att stoppa den negativa utvecklingen i samhället med sin socialistiska agenda. Något som genomsyrar det mesta. Det får mig att stanna och engagera mig.

Hur kom det sig att du blev ordförande?

– Jag var ganska ointresserad av politik. Jag lallade nog med som de flesta andra, men var bekymrad över vår invandringspolitik och den flummighet som genomsyrar det mesta i Sverige i dag. Jag läste SD:s partiprogram och det stämde med vad jag tycker till 99 procent.

– Det ena ledde till det andra så jag gick med i partiet och plötsligt vart jag invald i kommunfullmäktige i Danderyd.

Intressen?

– När jag var ung spelade jag trummor, det var rockmusik. I min spellista är det bara 70-talsmusik, Rainbow, Deep Purple, Sabbath.

– Sen kör jag motorcykel, en Harley Davidson Chopper, men den är lite jobbigt – kanske börjar jag bli gammal och får ont i ryggen.

Min viktigaste fråga

”Att skydda Danderyd från det ekonomiska och kulturella förfall som jag upplever stora delar av Sverige i dag genomgår.”

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Vallentunaduo återförenad – efter tre decennier isär

Nyheter "Man vet aldrig hur långt man kan nå" Efter att ha umgåtts i samma gäng under tonåren i Vallentuna, har de nu 30 år senare återknutit kontakten för att skapa musik tillsammans.fredag 19/10 14:08

Bönderna rustar efter sommarens extremhetta

Nyheter "Skulle bli problematiskt med en till varm sommar" En krissommar med oerhörd torka skapade stora problem för bönderna. Vi besökte en av Norrorts bönder för att ta reda på hur de överlevt sommaren – och hur tankarna på framtiden går.fredag 19/10 14:05