Perrongen på Centralen för röda linjen mot Ropsten var imorse fullproppad av trötta måndagsresenärer. Foto: Sacharias Källdén

Röda linjen avstängd – så här ser det ut på Centralen

Fullproppade perronger mötte stockholmarna i morse. "Vi förstår om resenärerna tycker det är krångligt", säger Per Hallberg på Trafikförvaltningen.

  • Publicerad 10:30, 17 jul 2017

Sedan i lördags är röd linje avstängd mellan Slussen och T-Centralen. Söderströmsbron mellan Slussen och Gamla stan ska få nya brobalkar och först den 27 juli är trafiken igång igen.

Röda linjen stängs av – så påverkas du

Avstängningen innebar att det var väldigt trångt på T-Centralen under morgonen och Per Hallberg har full förståelse för att resenärerna upplevde det som krångligt.

– Enligt MTR fungerar trafiklösningen bra, men däremot kommer vi säkert behöva titta på om det behövs en mer utförlig skyltning.

Under tiden för avstängningen är dessutom trafiken reducerad och tågen går bara var 20:e minut. Men det är inte aktuellt att sätta in fler tåg, enligt Per Hallberg.

– Nej, det är mer på informationssidan det brister. Det är fortfarande i ett tidigt skede men vi följer detta och märker vi att mer behöver göras kommer vi också att göra det.

Brons upprustning är ett arbete som kommer att ske i omgångar. Nästa avstängning inträffar kring höstlovet.

T-Centralen klockan 08:30 på måndagsmorgonen. Foto: Sacharias Källdén

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.