Planen är att Rödabergsskolans elever ska kunna gå kvar i skolan under byggtiden. Foto: Sisab

Rödabergsskolan får "svävande" paviljong

I höst börjar utbyggnaden av Rödabergsskolan. Under byggtiden är planen att eleverna ska kunna gå kvar i skolan, bland annat i en tillfällig paviljong mot Dannemoragatan.

  • Publicerad 14:12, 5 feb 2018

I höst startar utbyggnaden av Rödabergsskolan som ska vara klar 2021. Då kommer skolans att bli en 3-parallellig F-6-skola och 5-parallelig 7-9-skola med totalt 1 040 elever. I dag går strax under 650 elever i Rödabergsskolan som dessutom får en fullstor idrottshall. Nuvarande idrottssal kommer att rivas. Den nya hallen ska betjäna skolan under skoltid och allmänheten övriga tider.

Stockholm får ny fullstor idrottshall när Rödabergsskolan byggs ut

Utbyggnaden har överklagats av grannar till mark- och miljödomstolen som avslagit ärendet. Mark- och miljööverdomstolen medgav inte prövning.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Den nya skolgården tar över en stor yta av dagens Sankt Eriksparken.

Grannar vill stoppa utbyggnaden av Rödabergsskolan

Bygget kommer att ske i etapper och eleverna ska inte behöva evakueras. Dessutom planeras en paviljong mot Dannemoragatan som ska rivas när utbyggnaden är klar.

– Det är inte klart att det blir så men vi har sökt bygglov, säger Thomas Bergsell på Sisab.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

100-åringen som älskas av hela kvarteret

Nyheter "Tigern på Heleneborgsgatan" om kärleken till Söder, Torsten – och livet I snart 70 år har Ingegerd Brusewitz bott i samma hus i Hornstull. När hon i veckan fyllde 100 år firades hon storslaget av grannarna. Här berättar hon om kärleken till sitt älskade Söder.söndag 27/5 8:30

De klär ut sig till sjöjungfrur

Nyheter Fenomenet "mermaiding" har kommit till Stockholm Har du alltid tyckt att den lilla sjöjungfrun Ariel är den bästa Disney-karaktären? Drömmer du om att få ta dig fram i vattnet med hjälp av en fena? Då kanske mermaiding är något för dig.söndag 27/5 8:00