Roger Mogert avgår efter anklagelser. Foto: Mikael Andersson

Roger Mogert (S) avgår

Kultur- och stadsbyggnadsborgarrådet Roger Mogert (S) avgår. Anledningen: Han har utnyttjat sin maktposition för att komma i kontakt med kvinnor.

  • Publicerad 15:37, 23 nov 2017

Det är DN som är först att avslöja att Mogert lämnar sina politiska poster.

StockholmDirekt har i flera dagar sökt Roger Mogert, som hela tiden avböjt att kommentera eller ställa upp på intervjuer.

Mogert om avgången: "Vill be om ursäkt"

Nu står det klart varför: En handfull kvinnor har vittnat om att borgarrådet ska ha missbrukat sin ställning som makthavare och politiker.

Han utreds nu internt av partiet. Men vad som redan framkommit gör att han inte längre kan sitta kvar. Därför tvingades han avgå under torsdagen.

De tar över efter Roger Mogert (S)

– Det som har kommit till min kännedom redan nu innebär att han i dag kommer att avgå som borgarråd i Stockholm, säger Karin Wanngård (S) finansborgarråd, till DN.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.