RÖKFÖRBUD. Botkyrkabyggen anställer inte rökare. Det är en del av företagets hälsopolicy, menar Susanne Axelsson Heldring HR-chef på Botkyrkabyggen.

Rökare ratas av kommunala bostadsbolaget – anställs inte

På Botkyrkabyggen drivs en ambitiös hälsolinje för de anställda. Och på en punkt är man extra tydlig: Här anställs inga rökare.

  • Publicerad 07:00, 31 okt 2019

Sedan sju år tillbaka driver Botkyrkabyggen en tydlig hälsolinje. Företagets friskvårdsbidrag ligger på maxnivån och alla anställda får sjukvårdsförsäkring, årliga hälsoundersökningar och olika typer av föreläsningar på tema kost och livsstil. Men en av punkterna kan sticka i ögonen: inga rökare anställs.

– Det är förbjudet att röka på många allmänna platser och vi vill gå i samma riktning som samhället i stort. Vi satsar mycket på hälsa i företaget, det är vårt tema och något som gör oss till en attraktiv arbetsgivare, säger Susanne Axelsson Heldring, HR-chef på Botkyrkabyggen.

De som rökte innan rökförbudet introducerades erbjuds hjälp att sluta.

– Vi slänger naturligtvis inte ut folk som röker men vi hjälper gärna till om man vill sluta, med rökavvänjningskurser och gratis nikotinläkemedel. Det är förstås helt frivilligt, säger hon.

Rökning bland Botkyrkabyggens anställda har också gått ner från 30 procent till 7 procent på de sju åren företaget har drivit policyn.

Har det hänt att du har behövt välja mellan en bra person som röker och en sämre ickerökande person för ett jobb?

– Det är så lyckosamt att vi får väldigt många ansökningar till våra tjänster, så vi har stort urval. Jag har faktiskt aldrig varit med om att behöva välja på det sättet.

Är det inte komplicerat att ni som företag lägger er i vad era anställda gör utanför arbetstid?

– Vi har aldrig stött på att det här skulle vara ett problem. Och vi går förstås inte in och kollar vad våra anställda gör på fritiden. Vi är inte nitiska och jagar folk.

Att neka rökare anställning, kan det inte ses som diskriminering?

– Nej det kan det inte, för att vara rökare är inte en diskrimineringsgrund.

En del kanske skulle kalla det hälsofascistiskt?

– Det kanske är konstigt, men under alla år har jag inte fått någon negativ kritik för detta. Målet är att all vår personal ska må bra, och om vi som arbetsgivare kan hjälpa till med det så vill vi göra det. Och då måste man jobba brett. Det går inte att bara ha ett friskvårdsbidrag och tro att man är hemma.

Känner du till några andra företag som har det här villkoret vid nyanställningar?

– Jag känner inte till om det finns andra företag som gör som vi. Det är nog ovanligt. Vi är ganska banbrytande som företag och vill ligga i framkant och vara lite modiga. Man måste våga. Det är kul att vara rebell!