Utan skuld. Enligt Roslagsvatten kommer det störande ljudet inte från vattentornet. Foto: Jonas Månsson

Roslagsvatten: Inget ljud från vattentornet

Det mystiska ljudet i Stenhamra kommer inte från vattentornet heller. Det är man på Roslagsvatten helt säkra på.

  • Publicerad 08:15, 25 maj 2019

Sedan slutet av förra året har ett ljud stört nattsömnen för boende i östra Stenhamra, något MälaröDirekt kunde berätta förra veckan.

Ljudet beskrivs som pulserande och högfrekvent. Det startar vid 22-tiden och ökar sedan i volym för att sedan pågå hela natten.

– Vi kan inte sova, öronproppar räcker inte, det är som tortyr, sade Stenhamrabon Inger Ekdahl Edevärn till MälaröDirekt förra veckan.

Grannar i Stenhamra störs av nytt mystiskt ljud

Kiviks musteri har tidigare varit i fokus när det gäller störande ljud. Men enligt musteriföretaget kommer ljudet inte därifrån. Inga förändringar ska ha gjorts på anläggningen som skulle kunna orsaka det aktuella ljudet.

Vattentornet då? Nej, inte vattentornet heller, hävdar kommunala VA-bolaget Roslagsvatten, som sköter driften av det.

– Vi har varit ute och kollat vid flera olika tidpunkter och det går inte att säga att det kommer från vattentornet, säger Charlotte Periasamy, presskommunikatör på Roslagsvatten.

– Vi har varit uppe på tornet och om det skulle komma därifrån skulle det även höras där uppe, men det gör det inte.

Att ljudet hörs på olika platser, även långt ifrån vattentornet, är konstigt, tycker Charlotte Periasamy och menar även att det är ett tecken på att det inte kommer därifrån.

Har man på Roslagsvatten uppfattat ljudet?

– En kollega som har varit med har själv inte uppfattat ljudet, men däremot har andra kollegor hört det. Men de har inte hört det från vattentornet.

Utesluter Roslagsvatten att ljudet kommer från vattentornet?

– Ja, vi har utrett och avslutat ärendet och är säkra på att det inte kommer därifrån. Men vi kan heller inte säga varifrån ljudet kommer, så kommunens ärende fortsätter, säger Charlotte Periasamy.

Ljudet har mätts och dokumenterats. MälaröDirekt har även tagit del av protokollet.

RFSU till anstalt – för att snacka sex

Nyheter Relationer, kroppen och sex. När RFSU kommer på anstaltsbesök är det några frågor som diskuteras. Nu har turen kommit till Färingsöanstalten.fredag 23/8 6:15