Åtgång. Det senaste veckorna har mycket vatten gått åt på Mälaröarna. Foto: Mostphotos

Roslagsvatten: Vattna på kvällstid

Maj har varit ovanligt varm och torr. Så ser det ut att fortsätta. Nu ber Roslagsvatten om varsamt vattnande.

  • Publicerad 15:15, 22 maj 2018

Undvik att vattna gräsmattan. Måste den vattnas, gör det på kvällen.

Sedan början av maj har det varit flera dagar med värme en bra bit över 20 grader. Det har resulterat i mer användning av vatten än vanligt.

”Den höga förbrukningen medför att våra dricksvattenproducenter Norrvatten och Stockholm Vattens vattenverk får jobba för fullt och ligger nu nära maxkapaciteten” skriver Roslagsvatten i ett pressmeddelande.

Nu uppmanar de Mälaröborna att ta det försiktigt med användandet av vatten.

”Mälaren är en god dricksvattenförsörjare för större delen av Stockholms län. Däremot har vattenverken en begränsad kapacitet för rening och produktion av dricksvattnet. För att kunna säkerställa försörjningen behöver vi hjälpas åt att använda vattnet smart”, skriver Roslagsvatten.

De har nu gått ut med sex tips till allmänheten för sparsamt vattnande.

”Undvik att vattna gräsmattan. Måste den vattnas, gör det på kvällen. Tvätta inte bilen just nu varken i tvätthall eller hemma. Duscha i stället för att bada. Stäng av vattnet när du borstar tänderna. Kör fulla disk- och tvättmaskiner.  Ställ en fylld tillbringare i kylen så slipper du låta kranen rinna för att vattnet ska bli kallt”, skriver Roslagsvatten.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

På Adelsö bryts M-dominansen: ’’Värnar om ön’’

Nyheter Moderaterna är största parti i alla valdistrikt utom ett. På Adelsö var det Öpartiet som fick flest röster. Synlighet tror öbon och öpartisten Desirée Björk ligger bakom.måndag 17/9 12:24

Försenade hyresrätter på Adelsö kanske byggs 2019

Nyheter Förra året skulle ett 30-tal hyresrätter ha stått klara på Adelsö. Men inflyttningen är ännu långt borta – i värsta fall flera år.måndag 17/9 10:07

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter