Åtgång. Det senaste veckorna har mycket vatten gått åt på Mälaröarna. Foto: Mostphotos

Roslagsvatten: Vattna på kvällstid

Maj har varit ovanligt varm och torr. Så ser det ut att fortsätta. Nu ber Roslagsvatten om varsamt vattnande.

  • Publicerad 15:15, 22 maj 2018

Undvik att vattna gräsmattan. Måste den vattnas, gör det på kvällen.

Sedan början av maj har det varit flera dagar med värme en bra bit över 20 grader. Det har resulterat i mer användning av vatten än vanligt.

”Den höga förbrukningen medför att våra dricksvattenproducenter Norrvatten och Stockholm Vattens vattenverk får jobba för fullt och ligger nu nära maxkapaciteten” skriver Roslagsvatten i ett pressmeddelande.

Nu uppmanar de Mälaröborna att ta det försiktigt med användandet av vatten.

”Mälaren är en god dricksvattenförsörjare för större delen av Stockholms län. Däremot har vattenverken en begränsad kapacitet för rening och produktion av dricksvattnet. För att kunna säkerställa försörjningen behöver vi hjälpas åt att använda vattnet smart”, skriver Roslagsvatten.

De har nu gått ut med sex tips till allmänheten för sparsamt vattnande.

”Undvik att vattna gräsmattan. Måste den vattnas, gör det på kvällen. Tvätta inte bilen just nu varken i tvätthall eller hemma. Duscha i stället för att bada. Stäng av vattnet när du borstar tänderna. Kör fulla disk- och tvättmaskiner.  Ställ en fylld tillbringare i kylen så slipper du låta kranen rinna för att vattnet ska bli kallt”, skriver Roslagsvatten.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Niclas är din räddare på vägen

Nyheter Bilbärgaren Niclas Ljungfeldt är en hjälpande hand vid trafikolyckor. Men han möter även ovett. – Det finns en oförståelse, säger han.måndag 18/2 15:32

Stort intresse för utlyst direktörsjobb

Nyheter Ansökningstiden har gått ut. Nu intensifieras rekryteringen av ny kommundirektör. – Det fanns ett 60-tal intresserade, säger Christina Thunholm, kommunens HR-chef.fredag 15/2 16:19