Åtgång. Det senaste veckorna har mycket vatten gått åt på Mälaröarna. Foto: Mostphotos

Roslagsvatten: Vattna på kvällstid

Maj har varit ovanligt varm och torr. Så ser det ut att fortsätta. Nu ber Roslagsvatten om varsamt vattnande.

  • Publicerad 15:15, 22 maj 2018

Undvik att vattna gräsmattan. Måste den vattnas, gör det på kvällen.

Sedan början av maj har det varit flera dagar med värme en bra bit över 20 grader. Det har resulterat i mer användning av vatten än vanligt.

”Den höga förbrukningen medför att våra dricksvattenproducenter Norrvatten och Stockholm Vattens vattenverk får jobba för fullt och ligger nu nära maxkapaciteten” skriver Roslagsvatten i ett pressmeddelande.

Nu uppmanar de Mälaröborna att ta det försiktigt med användandet av vatten.

”Mälaren är en god dricksvattenförsörjare för större delen av Stockholms län. Däremot har vattenverken en begränsad kapacitet för rening och produktion av dricksvattnet. För att kunna säkerställa försörjningen behöver vi hjälpas åt att använda vattnet smart”, skriver Roslagsvatten.

De har nu gått ut med sex tips till allmänheten för sparsamt vattnande.

”Undvik att vattna gräsmattan. Måste den vattnas, gör det på kvällen. Tvätta inte bilen just nu varken i tvätthall eller hemma. Duscha i stället för att bada. Stäng av vattnet när du borstar tänderna. Kör fulla disk- och tvättmaskiner.  Ställ en fylld tillbringare i kylen så slipper du låta kranen rinna för att vattnet ska bli kallt”, skriver Roslagsvatten.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

KRÖNIKA: VM-feber från förr betingar ny festyra

Nyheter Jag är inte en hejare varken på lagsport eller bollsport, men när det drar ihop sig till VM i herrfotboll då dyker det ändå upp en yrvaken supporter i mig. Kanske är det ett resultat av den varma...torsdag 21/6 14:13

Midsommar på Mälaröarna - här kan det firas

Nyheter Sill, sju sorters blommor och groddans. Snart är det dags igen. Här är några ställen där du kan midsommarfira lokalt.torsdag 21/6 14:09

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter