Rosor och laxpudding

En tanke, en liten present eller kanske en god hemlagad middag. Det finns många sätt att fira Alla hjärtans dag.

  • Publicerad 14:15, 14 feb 2018

Alla hjärtans dag firas alltid på Valentindagen den 14 februari. Det är oklart vem Valentin egentligen var, men inom katolska kyrkan har firats sedan 400-talet. Enligt vissa källor led Sankt Valentin martyrdöden.

I Sverige började Valentindagen firas på 1960-talet efter amerikansk förebild. Här har vi valt att kalla den 14 februari för Alla hjärtans dag.

I en enkät med 1 000 svenskar 2016 svarade 48 procent att de på något sätt planerade att uppmärksamma dagen. Blommor och middag var de vanligaste gåvorna.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Religionen inte viktigast för KD

Nyheter Kristdemokraternas kommunalråd Samuel Klippfalk föddes i Rinkeby, flyttade till Uppsala och blev inskuffad i politiken av flickvännen som tyckte han borde göra något i stället för att bara sitta...lördag 26/5 10:38