UPPRÖRT. Stämningen är upprörd bland resenärerna vid de stängda stationerna. Foto: Michael Hoffman/Mostphotos

Rostiga rulltrappor tvingar SL akutstänga pendeltågsstationer

Pendeltågsstationerna Stockholm City och Odenplan har stängts av säkerhetsskäl. Enligt SL har ett fel upptäckts på rulltrapporna vilket resulterat i ett beslut om att resenärernas säkerhet inte kan garanteras. Avstängningen kommer inledningsvis att gälla det närmaste trafikdygnet.

  • Publicerad 09:25, 13 jul 2018

Sent i natt beslutade SL att stänga av pendeltågsstationerna Stockholm City och Odenplan. Avstängningen kommer inledningsvis att gälla trafikdygnet ut.

– Det beror på att vi har upptäckt bland annat ett onormalt slitage på rulltrapporna. Det har varit ett mycket svårt beslut men säkerheten måste alltid gå först. Därför har vi valt att stänga ner dessa två, säger Alexander Krajisnik vid SL:s pressavdelning.

Resenärer får i stället åka till Stockholm Södra eller Solna, och därifrån ta sig vidare in mot T-centralen med tunnelbana. Vid Solna station sätts även förstärkningsbussar in för transport till Solna centrum.

– Vi jobbar på för fullt men det finns ingen snabb lösning. Vi kan inte annat än beklaga, vi är tvungna att göra detta, säger Alexander Krajisnik.

Stängt. Stockholm City och Stockholm Odenplan hålls stängda trafikdygnet ut. Foto: Michael Hoffman/Mostphoto

Så påverkas trafiken under fredagen

Pendeltågen kör förbi Stockholm City och Stockholm Odenplan utan att stanna. Avstigning sker vid Stockholms södra och Solna station. Det går ersättningsbussar från Solna station till Solna centrum för byte till tunnelbanans blå linje för resa vidare mot T-Centralen.

Resenärer med fjärrtåg söderifrån går av vid Södra station. Därifrån blir det promenad till tunnelbanestationerna Mariatorget eller Medborgarplatsen för att åka vidare mot T-Centralen.

Resenärer med regionaltåg söderifrån går du av vid Flemingsberg. 

Fjärr- och regionaltåg norrifrån berörs inte, utan stannar som tidigare vid Stockholms central.

Källa: SL