Foto: Sacharias Källdén

RÖSTLUND: Tack för mig Söder, nu bladar jag vidare

"Under 25 år i yrket har jag aldrig fått så mycket respons, både kärlek och hat, som från er 08:or. Tack." Reporter Röstlund summerar sina sex år som lokaljournalist i Sveriges enda storstad.

  • Publicerad 16:30, 27 feb 2020

​Fler borde inse värdet av den enorma mängd journalistik som pumpas ut.

Jaha, hörrni, Södermalm. Det här blev en kortvarig kärleksaffär. För nu har jag sagt upp mig som er lokalreporter #1. Jag slutar, pang bom.

Jag klev in på DirektPress 2014, kavlade upp ärmarna, var med om att lansera stockholmdirekt.se och den nya bevakningen av Söderort. Sedan har jag vandrat från att hålla koll på Skarpnäck, via en kortlivad nöjessatsning, till att knäcka på Kungsholmen.

Och så då Söder från det senaste årsskiftet. Det var inte tänkt att bli så, men här tar det redan slut för mig, efter endast tre månader. För nu ska ägna mig åt journalistik på annat håll.

Vad har jag lärt mig av sex år på en gratistidning?

Med små resurser går det att göra ruskigt coola och bra artiklar, bara lusten, idéerna och viljan att gräva finns. Fler i branschen borde inse värdet av den enorma mängd kvalitetsjournalistik på mikronivå som pumpas ut från den här redaktionen. En del oftast välbehövligt trams, jovisst, men också väldigt mycket tyngd.

Hyperlokal rapportering engagerar, stenhårt. Under 25 år i yrket har jag aldrig fått så mycket respons, både kärlek och hat, som från er 08:or. Mail, handskrivna vykort och brev, kommentarer på Facebook och svar på Twitter, DM och PM, tips och sågningar. Tack.

Och tack, även, alla kära kompetenta kollegor här på redaktionen. Ni är underskattade. Jag har lärt mig mycket av er.

Vi ses någon annanstans.

Jo! Himla glad över att bli prisnominerad för mina avslöjande artiklar om restaurangen Midan och den kontroversiella kebabköttsaften i Hornsbergs strand. Going out with a bang! Som bonus får ni ytterligare tre artiklar jag tar med mig med stolthet i minnet.

REPORTAGE: I dödens eld – följ med in i nya krematoriet

DOKUMENT: Var ska stadens narkomaner få plats att byta sprutor?

Hyreshus har förvandlats till airbnb-helvete