Glad. Mälaröarnas motocrossklubbs ordförande Joakim Bröms gläds åt klubbens Rotarystipendium. Till höger: Emelie Dahl, en av många som kört motocross för klubben. Foto: Privat

Rotary hyllar ungdomsverksamhet

Rotarys Ekeröavdelning vill stötta verksamheter som jobbar för ungdomar. I år föll valet på Mälaröarnas motocrossklubb, som i veckan fick sitt stipendium.

  • Publicerad 07:15, 14 jun 2019

Vi ska försöka öronmärka det till ungdomssektionen som vi jobbar väldigt mycket med.

I flera år har Rotary Ekerö delat ut stipendier till lokala verksamheter som jobbar för ungdomar i främst högstadieåldern. Målet är att ha ett vår- och ett höststipendium varje år. I onsdags fick Mälaröarnas motocrossklubb årets vårstipendium.

– Det kändes jättekul. Bidrag är inget vi är bortskämda med. Vi jobbar ideellt och att någon utifrån ställer upp på det här sättet är jätteroligt, säger ordföranden Joakim Bröms.

Stipendiet på 5 000 kronor är välbehövligt, berättar han.

– Att driva vår verksamhet kostar en hel del. Det är maskiner som ska hållas igång och banan ska hållas i trim och säker, säger han.

Pengarna vill klubben lägga på något speciellt.

– Vi ska försöka öronmärka det till ungdomssektionen som vi jobbar väldigt mycket med, säger Joakim Bröms.

I fjol bjöds klubben in till Rotary för att berätta om sin verksamhet.

– Då blev det så tydligt att de kändes som en kandidat. Det är mycket barn och ungdomar och framförallt blandat killar och tjejer, en bra och kul grej att uppmärksamma, säger Anders Hessling, stipendieansvarig i Rotary Ekerö.

Skön sommar!

Nyheter MälaröDirekts redaktion har just nu sommarledigt och önskar alla läsare en riktigt härlig sommar. Vi är tillbaka i början av augusti. Ha en härlig sommar till dess.onsdag 3/7 16:00

KRÖNIKA: Er ilska tär på oss – men fortsätt med det

Krönika Ni kanske tycker att vi verkar hårdhudade och kalla. Att vi kör på liksom, redo att gå över lik för ett scoop. Mer konfliktsökande än konflikträdda. Men nja, det där stämmer inte riktigt. Nu talar...tisdag 2/7 8:15

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Stockholm Direkt