Så här såg det ut i Aspuddsparken i helgen. Foto: Elina Lundberg

Rovfågel sätter skräck i Aspuddens djur

En rovfågel har cirkulerat runt Aspuddsparken den senaste tiden och satt skräck i parkens smådjur.

  • Publicerad 10:49, 6 nov 2017

Det var i början av förra veckan som djurskötare på Aspuddsparken städade inne bland hönsen och plötsligt hörde hur hönorna började låta annorlunda, som om de försökte varna för något.

– En höna hade blivit attackerad av någon typ av rovfågel men när vi sprang dit lyckades hon komma loss. Hon har läkt nu och mår som vanligt igen, men vi bestämde oss för att låta hönsen och de små kaninerna vara inne ett tag, säger Jessica Grönskog, djurskötare på Aspuddsparken.

I fredags släpptes djuren ut igen men de hann inte andas frisk luft länge innan en besökare fick syn på en rovfågel igen och varnade personalen.

Av säkerhetsskäl fick djuren bli inne under helgen, men i dag, måndag, är de ute och går igen.

– Vi håller extra uppsikt ifall den skulle komma tillbaka. Vi är så mycket personal ute och många besökare så vi hinner upptäcka den i tid, säger Jessica Grönskog.

Hon säger att det är sällan de ser rovfåglar cirkulera runt parken, innan förra veckan var det flera månader sen sist.

– Och en fågel har aldrig lyckats ta ett av våra djur med sig, vi har hunnit fram i tid.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Sifferstrul svartmålar förortsskolor i onödan

Nyheter Förklaringen bakom Söderortsskolornas bottenbetyg Nyanlända elever sänker grundskolors resultat rejält när det gäller gymnasiekompetensen. Men bakom statistiken döljer sig byråkratiskt krångel, som gör att mindre skolor i förorterna svartmålas i...tisdag 21/8 21:00

Här kan du förtidsrösta i Stockholm 2018

Nyheter LISTA: Alla platser där du kan rösta redan imorgon På onsdag 22 augusti blir det möjligt att förtidsrösta. Vi listar alla platser i Stockholm där du kan lägga din röst i riksdags-, landstings- och kommunvalet i förväg.tisdag 21/8 20:00