Ruben Fabbri har skrivit brev till Stockholms stad och undrar var han ska spela fotboll när Johannes bollplan är stängd. Hans favoritspelare i landslaget är Emil Forsberg och John Guidetti. Foto: Gary Fabbri

Ruben, 10: "Var ska jag spela fotboll?"

"Var ska jag spela fotboll? Jag går på Johannesskolan och nu är fotbollsplanen stängd". Så skriver Ruben Fabbri, 10, i ett brev till Stockholms stad.

  • Publicerad 17:36, 11 apr 2018

StockholmDirekt har flera gånger skrivit om bristen på fotbollsplaner i innerstan och i synnerhet på Norrmalm. Många vittnar om att det är svårt att få träningstider. Nu har fotbollsplanen på Johannes skolgård stängts. Där ska man bygga ett tillfälligt idrottstält för att eleverna från Johannes och Rödabergsskolan ska kunna ha idrott medan respektive skola renoveras. Tältet är tänkt att stå där i två år och lokala idrottsföreningar ska kunna hyra det utanför skoltid.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

10-åriga Ruben Fabbri spelar i Norrtulls SK och går i Johannesskolan

I ett brev till Stockholms stad skriver han: "Var ska jag spela fotboll? Jag går på Johannesskolan och nu är fotbollsplanen stängd. Vi får inte spela fotboll på skolgården".

– Vi får inga träningstider och måste träna sent. På onsdagar slutar träningarna halv nio. Man blir väldigt trött då. Jag tycker inte att man borde stänga av Johannes bollplan och det borde byggas fler fotbollsplaner i Vasastan, säger Ruben Fabbri.

Tror du att du kommer att få svar på ditt brev?

– Jag vet inte men jag hoppas det.

Tidigare i år gick Norrtulls SK ut och slog larm om planbristen. När 13 procent av Norrmalms barn- och ungdomar (7-20 år) spelar fotboll är siffran 21 procent om man ser till hela staden. Klubben menar att Stockholms stad kommer att utestänga 500 barn från fotbollen på grund av avsaknaden av planer i Norrmalm.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här är parkerna där du får dricka alkohol

Nyheter LISTA: Se vad som gäller för Stockholms alla parker 2018 I vissa parker i Stockholm är det helt okej att öppna bubblet eller ölen till picknickhänget, i andra råder strikt alkoholförbud. Här ser du vad som gäller för "din" park.fredag 20/7 14:43

Ny satsning ska stoppa droghandeln på Plattan

Nyheter Trygghetsgruppen flyttar in mitt på Sergels torg Nu är alla samlade under ett och samma tak – mitt i händelsernas centrum.fredag 20/7 11:44