Rugbyklubbens speakertorn eldhärjat

Speakertornet vid rugbyplanen på Korsängen brann på söndagen. – Hade vi kommit några minuter senare skulle vi nog inte kunna ha räddat byggnaden, säger Tomas Gustafsson, insatsledare på Räddningstjänsten.

  • Publicerad 10:34, 30 okt 2017

Larmet kom in strax efter klockan fyra på eftermiddagen.

Branden hade uppstått i förrådet på nedervåningen i bakre delen av byggnaden.

– Vi har ju inte undersökt, men elden skulle mycket väl kunna vara anlagd, säger Tomas Gustafsson.

Maria Ekström, ordförande för rugbyklubben ERK:s ungdomssektion, var på plats när det brann. Hon säger:

– Hela bollförrådet, olika kuddar till stolpar och tackelkuddar och ett litet virkesförråd förstördes och lite i köket skadades också.

Däremot klarade sig övervåningen ganska bra.

– Räddningstjänsten kunde bära ut högtalare och annat som vi hade där, berättar Maria Ekström.

Enligt insatsledare Gustafsson var det aldrig någon risk att branden skulle sprida sig, särskilt eftersom vinden låg åt rätt håll.

– Att dämpa branden gick ganska fort, sen höll vi på omkring två timmar med att bryta upp fasad och släcka glöd, berättar han.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Blåljus, onsdag: stök och stölder

Nyheter En man var stökig i Klosterparken. Två stal plånbok och tömde kontot. En åkte fast med stulna matvaror. Där är onsdagens blåljus i korthet.torsdag 21/6 10:06

Players-rånarna fast – har erkänt

Nyheter De två unga män som rånade puben Players Inn för en månad sedan är fast och har erkänt. – Det känns bra, skönt att få ett avslut, en lättnad för oss alla, säger ägaren Anders Thool.torsdag 21/6 9:52