Foto: Hege Hellström

Rullande bageri öppnar vid Mörby

Har du sett en blå skåpbil vid Mörby centrum? Då kan det vara den nytillkomna brödbilen som säljer ekologiska bullar och bröd.

  • Publicerad 11:25, 28 aug 2019

Foodtruck har vi vant oss vid – men en breadtruck? Jo, då, det går också, det märker en uppmärksam konsument som passerar torget vid Mörby centrum. Där står nämligen en blå skåpbil med ekologiskt bröd parkerad varje dag sedan en vecka tillbaka.

– Vi står här mellan 7.30 och 19 varje dag. Det känns jättebra att vara i Danderyd, alla har varit glada att vi är här, säger säljaren Siri Wigenström.

Brödet kommer från Skeppsbro bageri, som har startats av Håkan Johansson, VM-mästare i sött bröd år 2014. Hans recept till tävlingen var bland annat wienerbröd med rom, russin och äpple plus choklad- och havtornsbriocher med pistaschnötter. Men i brödbilen är det enklare varor som gäller; surdegsbröd och bullar.

– Vi maler vårt eget fullkornsmjöl och gör allt från grunden, säger Siri Wigenström.

Bland annat finns här bröd bakat på Emmervete, ett gammalt sädesslag som börjat få sin revansch.

Tanken är att den blåa skåpbilen kommit till Danderyd för att stanna.

Blomdörren ledde Charlotta till Markims kvinnohistoria

Nyheter "Det fanns en själ i huset när vi flyttade hit" Vad döljer sig bakom den blommiga dörren i det gamla huset i Markim? Det visar sig vara en envis konstnärinna som lämnade avtryck i bygden under sin livstid. Charlotta Didriksdotter Sjöberg, som...fredag 13/9 16:24

I Danderyd är varannan bil extra tung

Nyheter 48 procent av bilarna väger mer än 1,5 ton I Danderyd kör knappt varannan person en motorstark bil, åtminstone om man ser till den statistik som länsstyrelsen har tagit fram.fredag 13/9 16:18
Stockholm Direkt