Foto: Hege Hellström

Rullande bageri öppnar vid Mörby

Har du sett en blå skåpbil vid Mörby centrum? Då kan det vara den nytillkomna brödbilen som säljer ekologiska bullar och bröd.

  • Publicerad 11:25, 28 aug 2019

Foodtruck har vi vant oss vid – men en breadtruck? Jo, då, det går också, det märker en uppmärksam konsument som passerar torget vid Mörby centrum. Där står nämligen en blå skåpbil med ekologiskt bröd parkerad varje dag sedan en vecka tillbaka.

– Vi står här mellan 7.30 och 19 varje dag. Det känns jättebra att vara i Danderyd, alla har varit glada att vi är här, säger säljaren Siri Wigenström.

Brödet kommer från Skeppsbro bageri, som har startats av Håkan Johansson, VM-mästare i sött bröd år 2014. Hans recept till tävlingen var bland annat wienerbröd med rom, russin och äpple plus choklad- och havtornsbriocher med pistaschnötter. Men i brödbilen är det enklare varor som gäller; surdegsbröd och bullar.

– Vi maler vårt eget fullkornsmjöl och gör allt från grunden, säger Siri Wigenström.

Bland annat finns här bröd bakat på Emmervete, ett gammalt sädesslag som börjat få sin revansch.

Tanken är att den blåa skåpbilen kommit till Danderyd för att stanna.

Studenter i Täby först ut att sortera av matavfall

Nyheter "Felsortering är den största utmaningen" Studentbostäderna "Freja” vid Gärdesvägen i Täby blir först ut av Stockholms studentbostäder att börja med matavfallsinsamling.onsdag 29/1 17:26

SL:s bruk av kroppskameror anmäls

Nyheter Kontrollanter kan ha brutit mot GDPR En man har anmält bruket av kroppskameror i SL-trafiken till Datainspektionen. Enligt anmälan har kameror använts för att hota passagerare.onsdag 29/1 11:30
Stockholm Direkt