Kommer till 127. Festivalen Street pep har tidigare besökt Östberga, Enskededalen och Högdalen. I påsk kommer den till Skärholmen. Foto: Street pep

Rullande gratisfestival kommer till Skärholmen

Skateboard, dans, dj-workshops och fotbollsturneringar. Under påsklovet rullar en hel gratisfestival på hjul in i Skärholmen. "Vi vill hjälpa barn och unga att hitta alla roliga verksamheter som finns i området", säger Magnus Gyllenberg, arrangör.

  • Publicerad 16:03, 21 mar 2019

Under påsklovet kommer Bredholmstorget i Skärholmen förvandlas när festivalen Street pep rullar in med sin specialutrustade lastbil och trailer.

– Den är 65 kvadratmeter stor på insidan och där kommer vi ha många av våra workshops. Sen ska vi ha skateboardramper, dansmattor och basketkorgar i olika stationer på stora delar av torget, säger Magnus Gyllenberg, projektledare på Fryshuset.

Alla aktiviteter kommer vara gratis och öppna för alla. Magnus Gyllenberg räknar upp pannafotboll, capoeira, kampsport och DJ-workshops som några av aktiviteterna som barn och unga kan få testa på.

– Ledarna för alla aktiviteter kommer från lokala föreningar, bland andra Sätra SK, JKS och kulturskolan. Tanken är att man ska kunna få testa på det som finns i området så att man kan fortsätta med det även efter festivalen. Fastnar man till exempel för skateboard kan vi tipsa om vår skateskola i Bredäng i sommar, säger Magnus Gyllenborg.

Ett mål med festivalen är också att sänka trösklarna för att kunna fortsätta med olika aktiviteter, berättar han.

– Vi jobbar fram en plan tillsammans med de medverkande föreningarna för att hjälpa dem att rekrytera. Bland annat vill vi lägga resurser på att hjälpa till med medlemsavgifter som annars kan vara ett hinder för unga att aktivera sig.

Streetfotboll, basket, dans och DJ-workshops är några av aktiviteterna besökare kan testa på. Foto: Street pep

Street pep

Vad? Mobil aktivitetsfestival som kommer till Skärholmen på påsklovet. Dans, basket, musik, skateboard, fotboll, DJ:s och mat är några av sakerna som står på schemat.

Var? Bredholmstorget (gymnasietorget) i Skärholmen.

När? 15 till 19 april, klockan 14.00 till 19.00.

Kostar? Gratis.

Arrangörer? Fryshuset och Generation pep.

Mer info? @street_pep på Instagram.