Ants Neo och Sub Surfers Östermalm IF startar en rullande skateboardskola. Foto: Linda Gren/Sub surfers

Rullande skateskola med kafé blir verklighet

Östermalmsbon Ants Neos rullande skate- och snowboardskola blir verklighet tack vare crowdfunding. Nu specialtillverkas en lastcykel i Kina.

  • Publicerad 15:44, 19 jan 2018

Östermalmsnytt har tidigare skrivit om Ants Neo och föreningen Sub Surfers Östermalms IF:s planer på en specialbyggd lastcykeltruck som ska rymma skate- och snowboardtutrustning, "kaffe till föräldrarna", musik ur högtalare och en vagn full med brädor och skydd med mera. Ekipaget kommer ha elassistans då allt kan komma att väga några hundra kilo med all utrustning som skall med till skateparkerna.

– Tanken är att det är ett mobilt ”Sub Surfers Skatecafé” där det finns utrustning att låna och föreningen kan möta åkarna i skateparkerna, säger Ants Neo.

Via crowdfunding bland vänner har han fått ihop cirka 40 000 kronor.

– Jag tröttnade på Skateboardförbundets och Skidförbundet Snowboards negativa syn på detta koncept och att staden och kommunerna är svåra med tillstånd för container-café i parkerna. Jag beställde lastcykeln i förrgår och nu specialtillverkas den i Kina innan den skickas hit i en container. Den kommer nog lagom till att det börjar bli torrt ute, säger Ants Neo.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Han beskriver lastcykeln som en trehjuling fram och en tvåhjulig trailer bak med två stora lådor i huvudhöjdsom en smalare version av en foodtruck. 

– Det kommer inte att gå att cykla så fort och den är inte bredare än en vanlig stor lastcykel. Vad den ska innehålla och hur den ska se ut inuti kommer att få växa fram. Jag har haft den här idén i några år och har kämpat för den så det känns jättekul att den blir av. Jag tror jag kommer att bidra med något nytt i Stockholm och kanske trillar poletten ner för många och det även för andra användningsområden. Jag ser det redan!