På Runbacka skolor har man länge arbetat med undervisning på det digitala området. Den här bilden togs för ett och ett halvt år sedan, då vi uppmärksammade skolans arbete med Micro:bits. Foto: Michael Folmer

Runbacka skolor får innovationspris

Förra veckan delades kommunens innovationspris ut för första gången, och vinnare blev Runbacka skolor. De tilldelades priset för sitt arbete med den digitala kursplanen. – Vi är så klart mycket stolta och glada över att ha vunnit Sollentunas innovationspris och det känns extra betydelsefullt eftersom det är första gången som det utdelas, säger skolans rektor Maria Nyström.

  • Publicerad 12:15, 5 dec 2017

Så här beskriver Maria Nyström skolans arbete:

– Då vi under våra lektionsbesök och i samtal med pedagoger på skolan såg att våra eleverna i samma årskurs hade olika digitala kunskaper utvärderade vi verksamheten och insåg att vi måste jobba mer med likvärdigheten.

– För att säkerställa att alla elever ligger på samma miniminivå, och för att höja miniminivån, införde vi därför den digitala kursplanen.

Kommunens innovationspris är till för att uppmärksamma genomföra förbättringar som gör det enklare att jobba eller möta de som använder sig av kommunens service.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Pendeltågsstation kan öppna i veckan

Nyheter Alternativa resvägar rekommenderas ändå Stockholm city kan öppna för pendeltågstrafik under slutet av veckan. Det meddelar SL på sin hemsida på måndagsmorgonen.måndag 23/7 8:37

MP: Grönt ljus för fler busskörfält

Nyheter Ännu ett oppositionsparti i landstinget höjer rösten till förmån för SL:s bussförare. Att slippa kolla biljetter och ha tillgång till fler körfält är deras bud för att förbättra arbetsmiljön.torsdag 19/7 14:27