Flyttar in. Carina Degen Örn, Andreas Tillborg och Mattias Örn öppnar krog vid Armémuseum. Foto: Li Gullaksen

Rutinerad krögartrio tar maten till museet

En ny krog slog upp portarna vid Armémuseum på Östermalm för några veckor sedan.

  • Publicerad 11:18, 17 maj 2018

Krögartrion Mattias Örn, Carina Degen Örn och Andreas Tillborg ligger bakom restaurangen Artilleriet som ligger på Artillerigatan 13 och ersätter restaurang Borggården som tidigare fanns i lokalen.

En stor uteservering för after work-häng och klassiska rätter till lunch och middag är två av ingredienserna för restaurangen som inte är särskilt hårt nischad.

– Vårt koncept bygger på att vi inte ska ha någon typisk gäst, vi vill locka alla målgrupper, ung som gammal, och vi har utformat inredningen så att den passar olika tillfällen, exempelvis genom att blanda höga barstolar, soffgrupper längs väggarna och ett stort "communitytable" där man ska kunna mötas över generationerna, säger Carina Degen Örn i ett pressmeddelande.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Krögarna bakom konceptet har tidigare drivit andra restauranger, bland annat Atrium på Nationalmuseum.

– Vi vill sätta en guldkant på folks vardag utan att det ska kosta för mycket, via maten, personalen, miljön och själva platsen, säger Mattias Örn.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Paradise Hotel festar vidare i lya i Stockholm

Nyheter Så säger grannarna Nu festar deltagarna i Paradise Hotel vidare på Hagagatan 54 i Vasastan.måndag 22/10 21:50

Kravet: Gummit i lekparkerna måste bort

Nyheter V: "Farliga för både barns hälsa och miljön" Fallskydd som är gjorda i platsgjuten gummi i stans lekparker är farliga för miljön såväl som barnen och måste tas därför tas bort. Det kräver nu Vänsterpartiet på Södermalm.måndag 22/10 17:56