Flyttar in. Carina Degen Örn, Andreas Tillborg och Mattias Örn öppnar krog vid Armémuseum. Foto: Li Gullaksen

Rutinerad krögartrio tar maten till museet

En ny krog slog upp portarna vid Armémuseum på Östermalm för några veckor sedan.

  • Publicerad 11:18, 17 maj 2018

Krögartrion Mattias Örn, Carina Degen Örn och Andreas Tillborg ligger bakom restaurangen Artilleriet som ligger på Artillerigatan 13 och ersätter restaurang Borggården som tidigare fanns i lokalen.

En stor uteservering för after work-häng och klassiska rätter till lunch och middag är två av ingredienserna för restaurangen som inte är särskilt hårt nischad.

– Vårt koncept bygger på att vi inte ska ha någon typisk gäst, vi vill locka alla målgrupper, ung som gammal, och vi har utformat inredningen så att den passar olika tillfällen, exempelvis genom att blanda höga barstolar, soffgrupper längs väggarna och ett stort "communitytable" där man ska kunna mötas över generationerna, säger Carina Degen Örn i ett pressmeddelande.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Krögarna bakom konceptet har tidigare drivit andra restauranger, bland annat Atrium på Nationalmuseum.

– Vi vill sätta en guldkant på folks vardag utan att det ska kosta för mycket, via maten, personalen, miljön och själva platsen, säger Mattias Örn.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Söderbo väcktes av pågående inbrott

Nyheter Inbrottstjuvarna kastade sig ut genom fönstret En person på Södermalm vaknade i morse av att hunden morrade och upptäckte då att två personer befann sig i lägenheten.måndag 20/8 8:48

Gigantisk japansk filminspelning på Stadion

Nyheter SE FILMEN: Här tar de oss tillbaka till OS 1912 200 statister och ett stort japanskt filmteam. Stockholms stadion har i veckan intagits av filminspelningen som ska ta tittaren tillbaka till OS 1912.söndag 19/8 20:00