Hett. Det blir andra gången SPFF möter FC Iliria. "Våra matcher är roligare än allsvenska matcher. Det är mycket känslor, hett och folk krigar verkligen inne på plan för att vinna", säger Mazen El-Sayeh. Foto: Svensk-Palestinska FF

Rysare stundar för Svensk-Palestinska

På fredag avgörs det om Svensk-Palestinska FF vinner serien och går upp till division fem. Det som krävs: vinst eller oavgjort mot serietvåan FC Iliria Stockholm. "Jag är inte ett dugg oroad", säger Mazen El-Sayeh, lagledare.

  • Publicerad 18:30, 3 okt 2018

En riktig rysare stundar på Sätra BP. Det är bara målskillnaden som skiljer ettan, Sätralaget Svensk-Palestinska FF, och tvåan, FC Iliria Stockholm, åt. På fredag avgörs vem som kommer stå som segrare i division 6 Stockholm F.

– För oss gäller det att inte förlora. En vinst eller oavgjort räcker för att vinna serien. Det känns spännande, men jag är inte ett dugg oroad, grabbarna kommer fixa det här, säger Mazen El-Sayeh, lagledare i Svensk-Palestinska.

Det är tredje säsongen laget spelar i division 6 och verkligen på tiden att de går upp i division 5, tycker han.

– Vi är absolut redo för det. Många av våra spelare har spelat i högre divisioner och när vi har mött lag från division fyra eller fem spelar de verkligen inte bättre än vi gör. Det lag vi har idag skulle absolut kunna vara ett topplag i division fem.

Säg att ni segrar på fredag – hur firar ni?

– Vi kommer absolut fira, vi ska bestämma hur på träningen idag. Men det kommer komma mycket folk för att titta, från hela området, så det blir säkert festligheter på planen – konfettibomber och guldhattar och allt det.

Vad siktar ni på i det långa loppet?

– Champions league. Det finns inga begränsningar. Det kommer kräva hårt arbete, men ingenting är omöjligt.

Seriefinal för Svensk-Palestinska

När? Fredag, klockan 20.00.

Motståndare? FC Iliria Stockholm.

Vad? Seriefinal. Vinst eller oavgjort krävs för att SPFF ska vinna serien och gå upp i division 5.

Var? Sätra BP.