Väntan. ”Så här mycket har bilarna aldrig saktat ned”, säger hon under fototillfället. Kanske berodde det på kameran? Foto: foto: Kevin Wedin

Ryttarna: "För farligt att rida i trafiken"

Allt för få stannar eller ens saktar ner när man ska gå över vägen med sin häst – det menar ryttaren Hannah Byrud.

  • Publicerad 15:56, 25 maj 2018

Utmed Prästgårdsvägen ligger Prästgårdsstallet alldeles intill vägkanten. Nu, under sommarhalvåret, måste de passera med cirka 20 hästar fram och tillbaka varje dag till sommarhagen som ligger på andra sidan vägen.

– Idag stod jag och väntade med min häst precis på vägkanten och sex bilar, inklusive en buss, åkte bara förbi. Tillslut stannade en bilist och då blir man väldigt glad, säger Hannah Byrud.

Sedan förra sommaren finns två vägbulor strax utanför stallet.

– Det hjälper lite, men inte mot bussar. Sen har vi ridbanan bredvid och då är trafiken påträngande, framförallt när det gäller mopeder, krossar eller motorcyklar. En del saktar ned och framförallt barnfamiljer gillar att titta på hästarna, säger Hannah.

"Riskabelt"

Utmed Prästgårdsvägen finns det flertalet varningsskyltar som varnar bilister för att hästar kan befinna sig nära vägen. Men att rida längs vägen har Hannah gjort en gång och aldrig mer.

– Vi vill inte rida längs vägen, det är alldeles för riskabelt. Under mina år här har jag ridit en gång längs vägen och var livrädd hela tiden, säger hon och fortsätter:

– För bara en vecka sedan red jag på en grusväg i närheten. Då hör jag och ser en bil och min kompis dämpar med handen för att få bilisten att sakta ned. Då tar han upp fingret och börjar ta ned rutan tills hans fru stoppar honom, säger Hannah.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Mystiska trappan i Täby – leder ingenstans

Nyheter "Tänker att det är en Harry Potter-trappa" Den märkliga trappan i sportcentrum har fått många att höja på ögonbrynen genom åren. Vart leder den egentligen och vem använder den?tisdag 23/10 16:12

P-platsen som gäckar bilisterna: "markering mitt i en ruta"

Nyheter "Otroligt svårt att förstå" Bilen står i vad många bilister uppfattar som en p-ruta – men får ändå en parkeringsbot. Den mystiska p-rutan vid Mörby station både förbryllar och rör upp känslor.tisdag 23/10 15:24