Väntan. ”Så här mycket har bilarna aldrig saktat ned”, säger hon under fototillfället. Kanske berodde det på kameran? Foto: foto: Kevin Wedin

Ryttarna: "För farligt att rida i trafiken"

Allt för få stannar eller ens saktar ner när man ska gå över vägen med sin häst – det menar ryttaren Hannah Byrud.

  • Publicerad 15:56, 25 maj 2018

Utmed Prästgårdsvägen ligger Prästgårdsstallet alldeles intill vägkanten. Nu, under sommarhalvåret, måste de passera med cirka 20 hästar fram och tillbaka varje dag till sommarhagen som ligger på andra sidan vägen.

– Idag stod jag och väntade med min häst precis på vägkanten och sex bilar, inklusive en buss, åkte bara förbi. Tillslut stannade en bilist och då blir man väldigt glad, säger Hannah Byrud.

Sedan förra sommaren finns två vägbulor strax utanför stallet.

– Det hjälper lite, men inte mot bussar. Sen har vi ridbanan bredvid och då är trafiken påträngande, framförallt när det gäller mopeder, krossar eller motorcyklar. En del saktar ned och framförallt barnfamiljer gillar att titta på hästarna, säger Hannah.

"Riskabelt"

Utmed Prästgårdsvägen finns det flertalet varningsskyltar som varnar bilister för att hästar kan befinna sig nära vägen. Men att rida längs vägen har Hannah gjort en gång och aldrig mer.

– Vi vill inte rida längs vägen, det är alldeles för riskabelt. Under mina år här har jag ridit en gång längs vägen och var livrädd hela tiden, säger hon och fortsätter:

– För bara en vecka sedan red jag på en grusväg i närheten. Då hör jag och ser en bil och min kompis dämpar med handen för att få bilisten att sakta ned. Då tar han upp fingret och börjar ta ned rutan tills hans fru stoppar honom, säger Hannah.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

15-åring gripen efter rån i Täby

Nyheter "Tack vare deras bild kunde vi gripa honom" Efter ett försök till rån och ett fullbordat rån i Täby kunde polisen i går gripa gärningsmannen – en femtonårig pojke från Danderyd.tisdag 15/1 15:18

LISTA: Här är de dyraste villorna i Täby 2018

Nyheter Mäklare: "Vi går i mål lite snabbare än tidigare" Trots sjunkande bostadspriser så verkar köpare och säljare nu ha hittat varandra. Vi har listat de dyraste villorna som sålts i Täby under 2018.tisdag 15/1 12:05