Jan Valeskog (S) är inte imponerad av de grönblåas nya pengar till idrotten. Foto: Stockholms stad/Ylva Bergman

S: "Hotet att tvingas stänga idrottsanläggningar finns kvar

Grönblåa fördelar om budgeten så idrotten får 100 miljoner kronor för akuta upprustningar. Oppositionen är inte imponerad: ”Pengar vi redan tagit fram”

  • Publicerad 13:51, 4 apr 2019

Fastighetskontoret larmade om att 250 miljoner fattades i budgeten för att klara alla planerade renoveringar och nybyggen på idrotts-sidan. Nyss meddelade grönblåa att man flyttar om stålar inom fastighetskontorets budget så 100 miljoner går till akuta renoveringar och planering av nya projekt.

100 miljoner till akuta idrotts-renoveringar i Stockholm

Oppositionen är inte imponerad.

Enligt Jan Valeskog (S) är det pengar som redan togs fram under förra mandatperioden, i samband med att staden gjorde upp med Atrium Ljungberg kring Slakthusområdet och Larsboda industriområde ”och som Moderaterna nu gör ett stort nummer av”.

– Vi har god insikt kring vilka investeringsbehov som finns. De 100 miljonerna räcker inte på långa vägar. Vi lägger 150 miljoner kronor ytterligare i vår budget för att inte riskera att behöva stänga bad och andra anläggningar. Det hotet ligger kvar, säger han.

DEBATT: "Nu tillför vi mer pengar till idrottsinvesteringar"

Valeskog viftar även bort kritiken om att underhållsskulden på idrottssidan växte under deras styre.

– Det har funnits en underhållsskuld under 10-12 år och den hade ökat ännu mer om vi inte hade gjort så stora investeringar. Men hade de borgerliga fått som de velat hade den varit riktigt stor, de reserverade sig vid nästan varenda beslut, säger han.