Shewen Nysmed (S) bor i Vistaberg. Foto: Socialdemokraterna i Huddinge

S i Huddinge får ny ledarfigur

Huddinges socialdemokrater får ett nytt kommunalråd i november. Shewen Nysmed tar över när Rasmus Lenefors tar föräldraledigt.

  • Publicerad 15:57, 2 okt 2017

Shewen Nysmed (S) blir vikarierande kommunalråd vid sidan av Sara Heelge Vikmång när Rasmus Lenefors tar föräldraledigt den 6 november. Vikariatet sträcker sig till den 4 februari.

– Med bara ett år kvar till valet känns det kul att få möjlighet att på heltid engagera sig för en socialdemokratisk valseger, säger Shewen Nysmed i ett pressmeddelande.

I Huddingepolitiken är Shewen Nysmed ett känt ansikte sedan 2006 då hon valdes in i kommunfullmäktige. Idag är hon ledamot i kommunfullmäktige, kommunstyrelsen samt kommunstyrelsens arbetsutskott. Skillnaden nu blir att hon blir avlönad för heltidsarbete.

Hon är statsvetare med en magisterexamen från Södertörns högskola och arbetar vid sidan av politiken som regionplanerare på Stockholms läns landsting.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.