Kritisk. Alexander Lindholm (S) vill veta hur de grönblå ska hantera badet. Foto: Mimmi Epstein / Stockholms stad

S kräver svar om Vanadisbadet

Som Vi i Vasastan kunde berätta förra veckan är det oklart om Vanadisbadet kommer att ha öppet i sommar. Nu kräver Alexander Lindholm (S) svar från idrottsborgarrådet Karin Ernlund (C) vad hon tänker göra för att badet inte ska stå öde.

  • Publicerad 17:01, 14 jan 2019

Det stormar kring Vanadisbadet. Den före detta hotellbyggnaden intill badet riskerar att rasa och det är dessutom oklart om själva badet kommer att kunna hålla öppet i sommar.

Osäkert om det blir bad i Vanadis i sommar

Det drevs till och med i fjol av Vanadis Hotell & Bad AB, men togs över av staden efter sommarsäsongen i fjol. Just nu pågår diskussioner om hur badet ska drivas säsongen 2019.

– Ambitionen är att erbjuda bad där i sommar, men inga beslut är fattade ännu, sa Camilla Hagman, kommunikationschef på idrottsförvaltningen, till StockholmDirekt förra veckan.

Vill ha svar

Idrottsborgarrådet Karin Ernlund (C) avböjde intervju med hänvisning till förvaltningens svar, något som får Alexander Lindholm (S), ledamot i idrottsnämnden, att se rött.

– Det verkar oklart vad den nya majoriteten vill, i stället för att svara själva släpper de fram tjänstemännen. Vi tog tillbaka Vanadisbadet i egenregi för att öka tillgängligheten och göra så att man skulle kunna använda stadens badkort där. Många hade klagat på att det var för dyra entrépriser, säger Lindholm (S) och fortsätter:

– Dessutom ville vi ha fler ytor att ha simskola på. Jag har försökt fråga Karin Ernlund via sociala medier om hon kommer att verka för ett öppet Vanadisbad i sommar men jag har inte fått något svar. Något besked tycker jag att man borde ge stockholmarna, såhär kan man ju inte hålla på.