S-MÄRKT. Erika Ullberg, oppositionslandstingsråd (S), tillsammans med partikamraterna från Solna, oppositionsråden Sara Kukka-Salam och Arne Öberg Foto: Andreas Enbuske

S lovar vårdcentral vid valseger

En ny vårdcentral med Ursvik, Järvastaden, Bagartorp och Ulriksdal som upptagningsområde. Det lovar Socialdemokraterna om man vinner valet i höst.

  • Publicerad 01:15, 15 maj 2018

Vi vill inte vänta på att marknadskrafterna styr etableringen.

Tillsammans med partikamraterna från Solna, oppositionsråden Arne Öberg och Sara Kukka-Salam, vandrade oppositionslandstingsrådet Erika Ullberg (S) genom stadsdelarna i veckan.

– Det här är ett extremt stort område där det redan i dag bor runt 15 000 människor som saknar en vårdcentral. Vi vill inte vänta på att marknadskrafterna styr etableringen av vårdcentraler dit det är lönsammast, säger Erika Ullberg.

Vårdcentralen i Ulriksdal lades ner 2010.

– Sedan dess har det byggts otroligt mycket men ingen vårdcentral, säger Sara Kukka-Salam

I dag ligger den närmaste vårdcentralen i landstingets regi för de flesta boende i Bergshamra. Invånarna i Ursvik får söka sig till Hallonbergen.

– Det här områdena kommer att bli allt barntätare. Då behövs det en bra vårdcentral, säger Arne Öberg.

Det finns flera tänkbara placeringar, enligt Socialdemokraterna. En vårdcentral snett emot Mulle Meck-parken där det just nu växer upp ett helt nytt kvarter med drygt 160 bostäder är ett alternativ. Men det finns flera. Socialdemokraterna vill hålla själva placeringen öppen.

– Det beror lite på var bostäderna byggs i framtiden. Vi får lyssna in vad våra lokalpolitiker tycker, säger Erika Ullberg.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.