S-MÄRKT. Erika Ullberg, oppositionslandstingsråd (S), tillsammans med partikamraterna från Solna, oppositionsråden Sara Kukka-Salam och Arne Öberg Foto: Andreas Enbuske

S lovar vårdcentral vid valseger

En ny vårdcentral med Ursvik, Järvastaden, Bagartorp och Ulriksdal som upptagningsområde. Det lovar Socialdemokraterna om man vinner valet i höst.

  • Publicerad 01:15, 15 maj 2018

Vi vill inte vänta på att marknadskrafterna styr etableringen.

Tillsammans med partikamraterna från Solna, oppositionsråden Arne Öberg och Sara Kukka-Salam, vandrade oppositionslandstingsrådet Erika Ullberg (S) genom stadsdelarna i veckan.

– Det här är ett extremt stort område där det redan i dag bor runt 15 000 människor som saknar en vårdcentral. Vi vill inte vänta på att marknadskrafterna styr etableringen av vårdcentraler dit det är lönsammast, säger Erika Ullberg.

Vårdcentralen i Ulriksdal lades ner 2010.

– Sedan dess har det byggts otroligt mycket men ingen vårdcentral, säger Sara Kukka-Salam

I dag ligger den närmaste vårdcentralen i landstingets regi för de flesta boende i Bergshamra. Invånarna i Ursvik får söka sig till Hallonbergen.

– Det här områdena kommer att bli allt barntätare. Då behövs det en bra vårdcentral, säger Arne Öberg.

Det finns flera tänkbara placeringar, enligt Socialdemokraterna. En vårdcentral snett emot Mulle Meck-parken där det just nu växer upp ett helt nytt kvarter med drygt 160 bostäder är ett alternativ. Men det finns flera. Socialdemokraterna vill hålla själva placeringen öppen.

– Det beror lite på var bostäderna byggs i framtiden. Vi får lyssna in vad våra lokalpolitiker tycker, säger Erika Ullberg.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

Fler nyheter i Vi i Solna

Bristol-skylten är på plats

Nyheter Officiell nyinvigning i helgen Nu är Bristol-skylten på plats. Och den lyser. För första gången på många år. Den officiella nyinvigningen blir i helgen.måndag 19/11 17:52

Kritik mot AIK-stipendium

Nyheter "Strider mot likställighetsprincipen" Solna stads beslut att fira AIK:s fotbollsguld med ett stipendium som ska gå till ett av klubbens ungdomslag har orsakat en våldsam debatt i sociala medier. Alla föreningar ska behandlas lika, anser...måndag 19/11 8:51

Tomma lokaler kostar miljoner

Nyheter Postnord hittar inga hyresgäster En tredjedel av lokalerna i Postnords huvudkontor i Solna står tomma. Det kostar företaget cirka 30 miljoner kronor per, skriver Dagens Industri.lördag 17/11 20:37